HomePolíticaL’esquerra alternativa es diversifica però busca consolidar-se com a quarta força

L’esquerra alternativa es diversifica però busca consolidar-se com a quarta força

L’espai que tradicionalment havia ocupat el PSUC i en les últimes dècades ICV s’ha instal·lat en una regeneració contínua des de la irrupció del fenomen Podem. Això a les Terres de l’Ebre s’ha traduït en un distanciament entre els antics líders d’ICV, representants oficials en major o menor mesura dels comuns al territori, i els moviments més ortodoxos per a desplegar-hi Podem.

Ja el 2015, el màxim responsable d’ICV a les Terres de l’Ebre, el tortosí Jordi Jordan, va fundar al marge de Podem i molt més enllà d’ICV, Movem Tortosa, que va permetre als ecosocialistes, 36 anys més tard, superar la barrera dels 2.000 vots a la ciutat. Ara, consolidat el distanciament de Jordan respecte als comuns i a Podem, la marca Movem s’estendrà per les Terres de l’Ebre amb vista a les municipals per a intentar consolidar este espai polític com a quarta força al territori, després que en les darreres eleccions municipals s’apropés als 5.000 sufragis al territori (4.943) i superés històricament el PP. Era el millor resultat d’ICV o de les seues marques homologables des de 1995 (7.241 vots).

Segons han confirmat fonts diverses del moviment, Movem presentarà tres candidatures al Baix Ebre -Tortosa, Roquetes i una altra per a desvelar- i es presentarà també a Tivissa i als dos pobles de la Terra Alta on l’antiga ICV, a través del paraigua electoral Entesa de Progrés Municipal (EPM), té l’alcaldia: Corbera d’Ebre i el Pinell. A més a més, bé amb la nomenclatura Movem bé amb la fórmula EPM o algun paraigua homologable, l’espai sumarà candidatures a la Ràpita i a la Sénia, on també té l’alcaldia a través de Futur Per la Sénia. Per contra, tindrà competidors pel seu mateix espai polític a Tortosa, on Podem es presenta al marge de Movem, i a Roquetes, on l’Entesa de Progrés per Roquetes s’hi ha distanciat, i no tindrà representació a Amposta, on Podem també ha tirat pel dret a l’hora d’articular una candidatura d’esquerres alternativa a ERC, que té majoria absoluta.

Possibles acords

En este sentit, però, fonts de Movem no descarten arribar a acords, preelectorals o postelectorals, amb estes o altres forces que concorreran als comicis locals en pugna per un perfil similar d’electors.

L’evolució dels darrers anys de l’espai ecosocialista l’ha dut a acumular 24 regidories a les quatre comarques, només una per baix de les que va tenir en el mandat 1987-91 i vuit menys que durant els dos primers mandats dels ajuntaments democràtics. El pitjor resultat d’ICV cal buscar-lo el 1999, amb poc més de 1.000 sufragis (1.181).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies