HomeCulturaL'Eufònic, Joan Manuel Serrat, Joan-Pere Viladecans, Dolors Udina i Alba Sarraute, Premis...

L’Eufònic, Joan Manuel Serrat, Joan-Pere Viladecans, Dolors Udina i Alba Sarraute, Premis Nacionals de Cultura 2023

El cantautor Joan Manuel Serrat; el pintor Joan-Pere Viladecans; la traductora Dolors Udina Abelló; la pallassa i directora d’espectacles de circ Alba Sarraute Pons, i el festival Eufònic han estat distingits aquest divendres amb els Premis Nacionals de Cultura 2023. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha lliurat els reconeixements en un acte al rehabilitat Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Premi Nacional de Cultura 2019. Els guardons són la distinció cultural més important del país i s’atorguen anualment a persones, entitats o institucions que hagin contribuït a la creativitat.

Festival Eufònic

El Festival de les arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre Eufònic, ha rebut el Premi Nacional de Cultura “per la reeixida combinació d’innovació i tra­dició, fonamentada en les propostes artísti­ques de tendències avançades que progra­men en el festival, les quals es vinculen amb l’entorn geogràfic i la riquesa patrimonial de les Terres de l’Ebre com a escenari i lloc de gestació”.

El jurat dels premis ha assegurat que el certamen convida a la descoberta de propostes artístiques en els camps diversos de l’audiovisual, en espais singulars de diferents municipis i organitza unes jornades per a professionals i tallers de formació.

El director del festival Eufònic, Vicent Fibla, ha afirmat a l’ACN que aquest és un reconeixement “enorme” no només a la iniciativa sinó també a la proposta supralocal del territori. Fibla, que porta 12 anys treballant en el projecte, ha assegurat que el guardó és un “al·licient”, un “impuls” i un “ànim” per tirar endavant Eufònic 12 anys més.

En aquesta mateixa línia, Fibla ha explicat que la proposta artística del festival compagina música, arts visuals, arts sonores, performance i instal·lacions, pel que aquest reconeixement és “un ajut per visibilitzar aquestes pràctiques”, ha assegurat el director.

Fibla ha dit que el festival va néixer a les Terres de l’Ebre i aquest és el lloc on vol que es quedi: “És aquest caràcter el que el fa propulsar des de fora”, ha reiterat. “Esperem que el futur doni lloc a més propostes”, ha afegit el guardonat, que ha explicat que el festival no necessàriament ha de ser més gran, però sí ha d’anar millorant la proposta.

Fibla ha destacat la importància de donar un premi nacional fora de Barcelona i ha assegurat que avui en dia “hi ha pràcticament més diversitat als sectors rurals i rústics que a les grans ciutats”.

L’acte de proclamació i lliurament dels Premis Nacionals de Catalunya ha estat conduït per la periodista cultural Neus Molina i ha comptat amb l’acompanyament musical del pianista Ignasi Terraza.

El plenari del CoNCA i jurat dels premis està integrat per Vinyet Panyella, Margarida Troguet, Jordi Font, Tania Safura Adam, Jauma Ayats, Salvador Casals i Núria Iceta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 26

Últimes notícies