HomeCulturaL’exposició itinerant ‘Lliures i Sense Por’ arriba al Museu Terracota de la...

L’exposició itinerant ‘Lliures i Sense Por’ arriba al Museu Terracota de la Galera

CULTURA // Cada mes de febrer, el Museu Terracota i l’Associació de Dones de la Galera són un tàndem que organitzen activitats i reivindiquen la figura femenina. Enguany, però, la situació epidemiològica ha comportat que estos actes conjunts no es puguen celebrar, però el Museu dedicarà durant tot el mes de febrer, com fa cada any, el seu espai d’exposicions temporals a les dones. 

En este sentit, fins al 28 de març, l’equipament cultural acull l’exposició itinerant de l’Institut Català de les Dones titulada ‘Lliures i Sense Por’. La mostra, comissionada per este organisme de la Generalitat i Creación Positiva -una ONG feminista-,  reivindica el dret de les dones a la llibertat sexual, a l’autodeterminació i l’autonomia sexual, a viure una vida lliure de violències, així com la seguretat de les dones, tant en l’àmbit públic com en el privat.

Al llarg dels nou plafons que conformen ‘Lliures i Sense Por, l’exposició està pensada com a recurs formatiu per a reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, com desnaturalitzar-les i no fer-les, així com quines poden ser les causes i què es pot fer davant estes situacions de violència.

L’objectiu de la mostra és que el públic assistent reflexione al voltant de les violències sexuals, si ha viscut mai alguna de les situacions que es descriuen en els plafons, sobre el masclisme, oferir una sortida i quins són els passos a seguir quan s’identifica que s’està vivint una d’estes situacions. A més, també s’inclou un plafó en què s’explica què poden fer els homes per a esborrar els rols patriarcals, per a aconseguir, així, una societat més igualitària. Des del Museu Terracota asseguren que l’exposició aconseguirà el seu propòsit i ajudarà a sensibilitzar, a empoderar i a rebutjar les violències sexuals que viuen les dones, especialment en el context actual de pandèmia, en què les seues restriccions han fet i fan que la dona siga més vulnerable encara. 

Seguint les restriccions per als equipaments culturals, l’aforament serà limitat i l’horari del centre és de dilluns a divendres de les 9.30 h a les 13.30 hores; i els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 h.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies