HomeSocietatL’exposició “Quan parles fas màgia” al CAP Móra la Nova durant el...

L’exposició “Quan parles fas màgia” al CAP Móra la Nova durant el mes de setembre

En el marc de les actuacions per al foment de la llengua catalana de l’ICS Terres de l’Ebre, i com a promoció del programa Voluntariat per la llengua entre el personal de l’àmbit sanitari, fins al 30 de setembre, es podrà veure l’exposició “Quan parles fas màgia” al CAP de Móra la Nova. Concretament, l’exposició s’ubica a la sala d’espera. Al llarg de l’any, l’exposició visitarà diferents centres sanitaris de l’ICS Terres de l’Ebre. De fet, l’HTVC va acollir-la el passat mes de gener i el CAP El Temple al mes de maig, al CAP Baix Ebre al juny, al juliol a Amposta i a l’agost a la Ràpita. Així mateix, l’exposició visitarà el CAP Flix al mes d’octubre mentre que el CAP de Gandesa al mes de novembre.

L’exposició ha estat creada per la Secretaria de Política Lingüística i és gestionada territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Exposició ‘Quan parles fas màgia’

La mostra consta de 7 plafons que recullen experiències de participants reals en el Voluntariat per la llengua i d’altres informacions relatives al programa per animar les persones a participar en el programa de parelles lingüístiques. La campanya ‘Quan parles fas màgia’ focalitza l’atenció en un aspecte clau del VxL: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua.

El VxL, compromès amb tots els sectors de la societat

El programa de Voluntariat per la llengua es troba present en el sector de la salut des de l’any 2010 i els participants parlen en català en un context real en què persones que tenen coneixements orals bàsics poden parlar amb companys de feina o amb persones externes catalanoparlants. A més, el voluntariat en un àmbit com el sanitari permet millorar l’atenció a l’usuari, ja que fa possible que tothom siga atès en català.

El programa Voluntariat per la llengua, impulsat per la Secretaria de Política Lingüística i gestionat territorialment pel CPNL, promou la pràctica del català a través de la conversa. Les parelles lingüístiques estan formades per una persona voluntària que parla català habitualment i un aprenent o aprenenta que en té coneixements bàsics i vol guanyar més fluïdesa oral. Les parelles fan trobades d’un mínim d’una hora a la setmana durant 10 setmanes. El programa s’adapta a les necessitats de col·lectius específics com ara l’empresa, la sanitat, la justícia, l’esport, l’educació o la cultura. Des que es va iniciar el 2003, el VxL ha creat més de 170.000 parelles i enguany se’n celebra el 20è aniversari.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 67

Últimes notícies