HomeSense categoriaL’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre passa, per fi, a mans del Servei...

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre passa, per fi, a mans del Servei Català de la Salut

RIBERA D’EBRE // Esta legislatura a Móra d’Ebre serà recordada per la gestió de l’Hospital Comarcal, que ha passat a gestionar-se mitjançant l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre, propietat del Servei Català de la Salut. S’ha donat així resposta a una reivindicació històrica del territori i que va liderar l’Ajuntament de Móra d’Ebre. La conselleria de Salut està aplicant ara un pla d’inversions per a pal·liar l’obsolescència de les instal·lacions i l’equipament del centre, fruit de la desinversió de l’Ajuntament de Reus.

A banda d’això, els dos primers anys de legislatura a Móra d’Ebre han estat marcats -com és evident- per la covid-19 i la contenció de la despesa. Els primers mesos van estar marcats per l’anunci d’un augment dels impostos i taxes municipals en un 20%, un fet que va provocar mobilitzacions i recollides de signatura en contra. Finalment, la pujada de l’IBI va quedar en un increment del 8,5%, i el rebut de l’aigua, clavegueram i recollida de brossa van pujar un 14%. 

Una de les apostes de l’actual Ajuntament ha estat assumir la gestió directa de la piscina coberta i gimnàs municipal, que fins ara estava externalitzada. També s’ha apostat per campanyes de conscienciació per a afavorir el comerç local i en els propers mesos està previst que Móra d’Ebre passe a recollir els residus porta a porta amb l’objectiu d’augmentar les xifres de reciclatge a la vegada que es disminuïx el cost de la gestió dels residus.

A finals de l’any passat, la conselleria de Justícia va obrir la fossa comuna del Mas de Santa Magdalena, on hi havia un antic hospital de rereguarda. Després de set mesos, els treballs continuen i tot apunta que serà la fossa de la Guerra Civil més gran que s’haja obert fins ara a Catalunya.

En les últimes setmanes, Móra d’Ebre també s’ha mobilitzat contra el tancament de l’oficina de la Seguretat Social de la població, que donava servei als municipis de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i part del Priorat. El govern de l’Estat va decidir de no reobrir l’oficina després que es tanqués al març del 2019 per l’estat d’alarma. Entre els arguments que esgrimixen des de l’INSS hi ha que no és un servei rendible econòmicament i que no hi ha un volum de població suficient per a continuar amb l’oficina oberta. Des del territori han recriminat a l’Estat que no es faça res per a pal·liar el despoblament i denuncien que, per a fer els tràmits presencialment, s’hauran de desplaçar fins a Reus o Tortosa.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 59

Últimes notícies