HomeSalutL'Hospital de la Santa Creu de Jesús tanca portes a nous ingressos...

L’Hospital de la Santa Creu de Jesús tanca portes a nous ingressos a causa d’un brot intern

El departament de Salut de la Generalitat acaba d’emetre un comunicat on explica que la situació epidemiològica i de pressió assistencial a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre es troba en una situació difícil. És per això que s’han pres noves mesures organitzatives previstes en el Pla de Contingència per tal d’alleugerir aquesta pressió als centres sanitaris i a l’Atenció Primària.

A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on s’atenen els pacients aguts i crítics, hi ha actualment 29 pacients ingressats a l’UCI, 24 dels quals amb diagnòstic Covid-19. A planta hi ha un total de 27 pacients Covid-19. L’Hospital Comarcal d’Amposta té en el dia d’avui 18 pacients ingressats per Covid-19, mentre que l’Hospital Comarcal de Móra en té 4. D’altra banda, el brot a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, que actualment afecta 50 pacients, ha obligat a tancar el centre a nous ingressos fins que la situació del brot estigui controlada. El brot també afecta la unitat d’hemodiàlisi.

Pel que fa a desprogramació d’activitat, a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta se seguirà atenent la cirurgia urgent, oncològica i no demorable. La resta d’intervencions es procuraran atendre, sempre que sigui possible, a la resta de centres del territori. Les consultes externes només atendran primeres visites preferents de forma presencial. La resta de consultes (segones visites, controls, etc.) es realitzaran via telemàtica. Des del centre s’estan estudiant mesures per restringir visites i acompanyants degut a l’alta incidència de Covid-19 en la comunitat.

A l’Hospital Comarcal d’Amposta s’ha desprogramat la cirurgia amb ingrés, s’han suspès algunes proves especials, s’ha reduït les consultes i visites i es desprogramarà part de la cirurgia sense ingrés, ja que a partir d’aquest dijous 28 de gener s’habilitarà l’antiga residència de gent gran d’Amposta com a centre per a atendre pacients de Terres de l’Ebre amb necessitats de cures intermèdies amb l’objectiu de facilitar el drenatge a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i a l’Hospital Comarcal d’Amposta.

S’ha hagut de reorganitzar també alguns equips d’Atenció Primària per tal de poder donar resposta a la població.

Clúster Sud-Tarragona

Aquesta tarda en roda de premsa s’han anunciat els diferents clústers territorials per tal de donar resposta a la pressió assistencial de forma territorial. Al clúster Sud-Tarragona el centre coordinador és l’Hospital Universitari de Bellvitge. Dins aquest clúster, la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre es troba en l’Eix Tarragona-Ebre, on l’Hospital Joan XXIII n’és el coordinador.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha destacat que “malgrat la pressió assistencial elevada, dins l’aplicació del Pla de Contingència donarem resposta com a territori”. A més a més, ha destacat el paper dels clústers “com a eina que ens permet establir xarxes de comunicació diària amb tot el territori per tal de donar una resposta unitària i tan coordinada com sigui possible entre les diferents regions sanitàries a les necessitats que sorgeixen d’aquesta pandèmia”.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies