HomeSense categoriaL'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amplia la cartera de serveis...

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amplia la cartera de serveis d’Obstetrícia i Ginecologia amb la tècnica d’inseminació artificial conjugal

TERRES DE L’EBRE // El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta té l’acreditació del Departament de Salut per a la pràctica d’inseminacions artificials conjugals, una de les tècniques de reproducció humana assistida que, tot i que fa temps que es realitza, és encara clarament vigent en determinades circumstàncies, ja que és la més senzilla i menys invasiva, i la més segura per a les parelles que s’hi sotmeten.

Les parelles candidates a la inseminació artificial conjugal (IAC) passen per un procés que inclou estudis serològics a fi de descartar malalties infeccioses transmissibles per fluids, com l’hepatitis, VIH i sífilis, seminograma, estudi de la reserva ovàrica amb analítica i ecografia, cribratge de patologia ginecològica i l’estudi de la permeabilitat tubàrica.

La tècnica consisteix en la introducció a l’interior de la cavitat uterina d’un petit volum de líquid que conté els espermatozoides de la parella recollits seleccionats i capacitats a la secció d’andrologia del Laboratori Clínic ICS Terres de l’Ebre. Prèviament, els dies anteriors a la inseminació, la dona segueix un tractament per a estimular i dirigir l’ovulació, i uns controls ecogràfics per a decidir el moment adequat per a la IAC.

El test d’embaràs es fa als 14 dies de la IAC. En cas de negativitat es repeteix 2 dies després i si persisteix negatiu es deixa la progesterona i es planifica un nou cicle d’estimulació immediat, si és possible. Si el test és positiu, es planifica una primera ecografia al cap de 3 setmanes per tal de valorar-ne l’evolució.

Es porten a terme fins a 3 cicles d’inseminació amb una taxa d’èxits per cicle estimada d’un 15%, similar al que té una parella normal sana per cicle de relacions desprotegides. La taxa d’embarassos gemel·lars és aproximadament d’un 10%.

Dins del camp de la reproducció assistida, el primer esglaó és l’atenció primària i concretament l’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) que és on se sol detectar el problema d’esterilitat. El segon esglaó és l’hospitalari d’un nivell d’atenció com el de l’HTVC amb capacitat per a fer l’estimulació de l’ovulació amb coits programats i IAC. El tercer esglaó, també hospitalari, en centres on té lloc la fecundació assistida in vitro (FIV) per a la qual cosa hi ha establerta una coordinació assistencial des del territori.  

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + = 10

Últimes notícies