HomeSense categoriaL'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta celebra el Dia de l'Infant...

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta celebra el Dia de l’Infant Hospitalitzat

TORTOSA // La celebració el dia 13 de maig del Dia de l’Infant Hospitalitzat va néixer fa sis anys a proposta de la Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer i, a poc a poc, s’ha estès arreu del territori. Es va escollir este data perquè l’any 1986, en què el Parlament Europeu va emetre la resolució de la Carta Europea dels Drets de l’Infant Hospitalitzat.

Nereida Vidiella, pediatra de la Unitat d’Hospitalització, ens recorda que “els xiquets ingressats són els protagonistes d’aquest dia. Si la situació de la pandèmia ens ho hagués permès, hauríem fet activitats a la Ciberaula. Enguany, l’Hospital té l’accés i la mobilitat limitades, així que hem convertit la celebració en un acte més divulgatiu en què recordarem els drets dels infants hospitalitzats i reivindicarem la importància del seu compliment en tots els àmbits de la salut”.

D’altra banda la infermera de pediatria, InesaGirdzijauske, ha explicat que “els xiquets ingressats han pintat 10 dibuixos que representen els drets dels infants hospitalitzats. Això ens ha permès explicar-los quins són els seus drets i per què és important que els recordem.” Estes il·lustracions es penjaran a l’entrada de l’Hospital formant un mural que es podrà visitar durant tota la setmana.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 66

Últimes notícies