HomeSense categoriaL'Hospital de Tortosa implanta la sedació en les ressonàncies amb infants

L’Hospital de Tortosa implanta la sedació en les ressonàncies amb infants

TERRES DE L’EBRE // L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha implantat un projecte innovador al territori com és la ressonància magnètica amb sedació en pacients pediàtrics.

La ressonància magnètica és una prova usada en pediatria per al diagnòstic i seguiment de malalties neurològiques, i la valoració de nounats amb patologies com malalties epilèptiques, traumàtiques, oncològiques i renals. 

La ressonància magnètica (RM), tot i que la majoria d’estudis per imatge són indolors, per la seua llarga durada, requereix la col·laboració del pacient. A causa de la mida reduïda de la cabina, el pacient pot experimentar estrés i ansietat. 

Mentre que en persones adultes és relativament senzill de controlar, els pacients pediàtrics necessiten sedació per assegurar la seua col·laboració, evitar-los l’estrès provocat per la prova, i garantir una execució adequada de l’exploració.

El Dr. Ricardo González, pediatra encarregat de la prova juntament amb l’equip d’Anestesiologia ha explicat que “la possibilitat d’efectuar aquesta prova amb sedació a l’Hospital de Tortosa salva una dificultat afegida a la Unitat d’Hospitalització de Pediatria, a més de l’extra que comporta per a Consultes Externes de Pediatria”, i, alhora, ha afegit que “quan un pacient pediàtric requereix una ressonància magnètica, freqüentment cal traslladar-lo a centres especialitzats en radiologia infantil, cosa que comporta assumir possibles riscos. Ara, a partir de juny, podrem completar els diagnòstics de moltes patologies sense haver de recórrer a altres hospitals per fer la sedació”. 

Per la seua banda, l’equip d’anestesistes que conforma el projecte, M. Carmen Gómez, Ainhoa Sorolla i J. Tomàs Fos, asseguren que “un dels grans avantatges de la RM amb sedació és que habitualment no cal intubar el pacient, la sedació es fa amb agents anestèsics o amb procediments mínimament invasius, mitjançant inducció inhalatòria o sedants per via endovenosa”. 

En relació amb l’execució de la prova, el Servei de Radiodiagnòstic ha fet un gran esforç per a compatibilitzar tota la instrumentació necessària per a la ressonància amb sedació. Així, l’equip multidisciplinari que s’hi dedicarà ha comentat que “durant tot el procediment els pares podran acompanyar els infants fins al moment de començar l’acte mèdic”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 40

Últimes notícies