HomeTerres de l'EbreL’hostaleria ebrenca registra un creixement negatiu del 18,2% en el segon trimestre...

L’hostaleria ebrenca registra un creixement negatiu del 18,2% en el segon trimestre i tots els altres grans sectors davallen

TERRES DE L’EBRE // Tots els grans sectors de l’economia de les Terres de l’Ebre exhibixen creixements negatius respecte al mateix trimestre de l’any anterior, segons el butlletí d’anàlisi de la conjuntura local de la URV, presentat la setmana passada i del qual en l’anterior número d’esta publicació se n’analitzaven les dades del descens de l’ocupació. Pel que fa al creixement negatiu destaca, sobretot, els serveis (-6,1%). El seguixen la indústria (-1,6%), la construcció (-1,5%) i l’agricultura (-0,3%).

El nombre d’empreses totals de les Terres de l’Ebre va registrar una variació interanual de -2,4 punts percentuals, encara en una tendència menys dolenta que la nacional, ja que Catalunya registra una evolució negativa de 4,3 punts percentuals. A l’Ebre, la caiguda interanual de l’hostaleria i d’altres servies ha estat del -18,2% i del -6,6% respectivament al conjunt de municipis de més població de la zona, seguit del sector del comerç (-5,4%), el transport (-4,3%), dels serveis empresarials (-3,8%), dels serveis socials (-2,7%), del sector secundari (-2,3%), de la construcció (-1,8%), del sector primari amb una aportació positiva (0,6%) i, l’oci (4,8%).

Per municipis, tenint en compte aquells que tenen més de 500 cotitzants, el creixement ve liderat pel municipi de Flix amb 8,4 punts percentuals. El municipi amb una caiguda més important ha estat l’Ampolla amb -16,5 punts percentuals, simptomàtic de la davallada de 
l’hostaleria.

Pel que fa a la contractació, les xifres mostren que són protagonistes en este segon trimestre del 2020 els contractes temporals d’obra o servei de durada indeterminada o de menys de tres mesos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 80

Últimes notícies