HomeSalutL’HTVC ha atès més de 150 persones de les Terres de l’Ebre...

L’HTVC ha atès més de 150 persones de les Terres de l’Ebre per afeccions derivades de la COVID-19

Des de setembre del 2020 els Serveis de Rehabilitació, Pneumologia i Neurologia de l’HTVC atenen pacients que superada la COVID-19 poden presentar seqüeles greus a nivell respiratori, neurològic o osteoarticulars, alterant la seva capacitat funcional.

S’han tractat un total de 150 pacients que han generat; 407 visites al servei de pneumologia, 194 visites al servei de rehabilitació, i 203 avaluacions neuropsicològiques i 52 electromiografies per patologia del sistema nerviós perifèric al servei de neurologia. La majoria d’aquests pacients havien requerit ingrés hospitalari per la COVID-19 a l’Hospital de Tortosa.

També s’han atès casos derivats des d’altres centres hospitalaris o des d’Atenció Primària que compleixen uns criteris establerts de derivació que es basen en la Guia Clínica per a l’atenció de les persones amb símptomes persistents de COVID-19 generada pel Servei Català de la Salut.

Les principals seqüeles detectades fins ara són: lesions pulmonars inflamatòries persistents i canvis fibròtics  residuals, fenòmens trombòtics pulmonars, plexopaties i rigideses articulars d’extremitats (generalment superiors), disfunció cognitiva amb impacte en la memòria i l’àmbit emocional i neuropatia per atrapament.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies