HomeMobilitatLiciten la redacci贸 de l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la terminal...

Liciten la redacci贸 de l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de la terminal ferrovi脿ria del Catalunya Sud

L’empresa p煤blica Cimalsa (Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats log铆stiques) ha tret a licitaci贸 la redacci贸 de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental de la nova terminal ferrovi脿ria per a les Terres de l’Ebre que ha d’enlla莽ar el pol铆gon Catalunya Sud amb el corredor del mediterrani. Segons les cl脿usules publicades aquest dijous a la tarda, el valor del contracte ser脿 de 45.000 euros i el pressupost base de licitaci贸 茅s de 54.450 euros. Com ha detallat el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, els projectes estaran llestos cap al novembre i es podrien aprovar al primer trimestre de 2025. “脡s un projecte estrat猫gic de pa铆s que necessita treball silent“, ha assenyalat.

Despr茅s d’una reuni贸 amb la delegaci贸 del govern a l’Ebre, Sanglas ha apuntat que aquests dos estudis s贸n necessaris per continuar amb el desenvolupament de pol铆gon Catalunya Sud i que la seva mobilitat sigui “especialment ferrovi脿ria” amb infraestructures que permetin tamb茅 descongestionar el transport per carretera, sobretot de l’AP-7.

El secretari ha apuntat que el projecte de la terminal Terres de l’Ebre t茅 dos fases, amb una primera que inclou la terminal a l’Aldea 鈥 de manera paral路lela a la via actual – i el ramal ferroviari fins a Kronospan, i que tamb茅 es planifica una segona fase de desenvolupament, amb la gesti贸 de la terminal intermodal per a tot l’脿mbit del pol铆gon Catalunya Sud. “Hem de tenir visi贸 de futur i generar les condicions perqu猫 es pugui desenvolupar“, ha dit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

25 + = 32

脷ltimes not铆cies