HomeSalutL'ICS tanca a partir d'avui diversos consultoris locals de la Terra Alta...

L’ICS tanca a partir d’avui diversos consultoris locals de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre per reorganitzar l’atenció sanitària pel coronavirus

Per tal de fer front a la situació generada per l’evolució del coronavirus SARS –Cov-2 la regió Sanitària Terres de l’Ebre ha adoptat noves mesures d’organització per poder assumir la demanda creixent d’atenció i el tractament adequat dels casos i, alhora, preservar la salut dels professionals i garantir els torns als circuits diferenciats de patologia respiratòria. Com ja ha passat en altres àrees bàsiques, es tanquen consultoris locals i es deriva l’activitat -molt restringida- als CAPS de referència. Es tanquen els consultoris on hi ha professionals que requerixen aïllament i es plantegen torns de confinament a casa per assegurar la disponibilitat de personal per si la situació es complica i per facilitar que, en concentrar professionals i equips al CAP, es puguen establir tot just estos torns preventius; es guanye coordinació amb el seguiment i reprogramació de visites i es garantisquen circuits diferenciats de patologies respiratòries.

Així, a més de les mesures aplicades fins al moment, a partir d’este dilluns s’afegixen les següents:

 • Es tanquen els consultoris de Margalef de Montsant, la Bisbal de Falset, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Vinebre, Ascó i Roba-roja d’Ebre. L’atenció d’aquests consultoris se centralitzarà al CAP de Flix per contacte telefònic. Així mateix, es garantiran totes les demandes que siguin inajornables. El telèfon del CAP de Flix és el 977412208.
 • Els CAP Móra la Nova estarà obert matí i tarda el telèfon és el 977401452 i el CAP Móra d’Ebre estarà obert al matí el número de telèfon és el 977401302.
 • Es deriven a Móra d’Ebre l’atenció del consultoris de Miravet, Benissanet.
 • Es deriven a Móra la Nova l’atenció dels consultoris de Rasquera, Ginestar, Tivissa, Garcia, la Serra d’Almos i Darmós. L’atenció se centralitzarà al CAP Móra la Nova previ contacte telefònic.
 • Es tanquen els consultoris locals de Batea, Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca, la Fatarella, Corbera d’Ebre i Caseres. L’atenció es derivarà al CAP de Gandesa previ contacte telefònic. El telèfon del CAP de Gandesa és el 977421245.
 • Es tanquen els consultoris de Pinell de Brai, Arnes, Bot i Prat de Comte. L’atenció es derivarà a Horta de Sant Joan previ contacte telefònic. El telèfon del CAP d’Horta de Sant Joan és el 977435045.
 • Al Montsià es tanca el consultori local de Les Cases d’Alcanar i l’atenció es derivarà a Alcanar. El telèfon del CAP d’Alcanar és el 977731932.

Els tipus de visites que s’atendran als consultoris, sempre previ contacte telefònic, seran:

 • Analítiques no demorables
 • Control anticoagulants orals tant al centre com al domicili
 • Lliurament de material sanitari important per a la salut del pacient
 • Seguiment de pacients que requereixin atenció per les seves patologies i situacions vitals (per exemple pacient complexos, finals de vida….) tant al centre com al domicili
 • Urgències tant al centre com al domicili previ contacte telefònic al telèfon indicat

Des de les capçaleres i centres oberts dels Equips d’Atenció Primària es farà, en relació als usuaris assignats als consultoris, el màxim seguiment telemàtic possible:

Tràmits i gestions no presencials per poder contactar la ciutadania. Vies d’entrada:

Els consultoris locals romandran en porta tancada i només s’atendran, a excepció que no sigui una urgència, les visites tant de metge com de la infermera que es pactaran telefònicament el dia abans, indicant-los dia i hora de visita i indicacions de no acumulació de gent a la part exterior procurant separació màxima entre les persones i se’ls preguntarà si tenen simptomatologia respiratòria.

Cada cop que entri un usuari dels citats al consultori el metge o la infermera tancaran la porta, abans tornaran a preguntar si tenen simptomatologia respiratòria i si és així li facilitarà una mascareta i procedirà a la visita.

Els pacients han de romandre al centre només el temps imprescindible.
La Regió Sanitària recorda la importància d’evitar en la mesura del possible desplaçar-vos al vostre centre sanitari i us recomana que abans contacteu telefònicament. Igualment, us demanaque feu un ús responsable de tots els serveis d’urgències.

Des de la Regió Sanitària es recorda que si s’ha de fer qualsevol consulta mèdica, a més del 061 sempre es pot trucar al centre d’atenció primària de referència i a Atenció del Ciutadà de la regió sanitària Terres de l’Ebre al telèfon 977 44 81 70. També hi ha a disposició del ciutadà l’adreça electrònica mailto:atencioalciutada.rste@catsalut.cat a la qual es dona resposta abans de 24 hores. Per a emergències importants es pot trucar  al 112. Per a informació o dubte per contactar amb la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre es pot trucar al telèfon 977 70 43 81.
Per a contactar amb el CAP o amb l’Hospital Verge de la Cinta per tràmits, gestions, dubtes, anul·lacions o informació també es pot fer a a qualsevol hora a: http://www.icsebre.cat/wg/contacta. També es garantix resposta en menys de 24 hores.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 17 = 26

Últimes notícies