HomeSalutL'ICS Terres de l'Ebre inicia formacions per a detectar i abordar la...

L’ICS Terres de l’Ebre inicia formacions per a detectar i abordar la violència masclista entre les pacients

Els professionals de l’ICS Terres de l’Ebre ha iniciat la formació sobre la detecció i l’abordatge de la violència masclista per mitjà de sessions teatralitzades, que s’emmarca en el Projecte formatiu de liderat pel Servei Català de la Salut.

L’aula de simulació del Campus de la Universitat Rovira i Virgili de les Terres de l’Ebre a estat l’escenari de l’activitat teatralitzada interactiva per a la millora en la detecció i abordatge de casos de violència masclista en l’àmbit sanitari.

Amb vint participants, la sessió s’estructura en quatre sessions teatrals breus, d’uns 15 minuts de durada cadascuna, en què es representen casos reals de violència. Posteriorment, es va dur a terme un debat on es van poder expressar opinions, intercanviar sensacions i plantejar possibilitats de millora.

Per una banda, els casos que s’han abordat, són temes de comunicació amb la dona que pateix violència masclista: interpretació del llenguatge verbal i no verbal, abordatge de conversacions, empatia i confiança. Per l’altra, aspectes més tècnics com són l’ús de l’eina RVD que ajuda a valorar el nivell de risc de violència masclista que està patint la dona, tècniques de millora del cribratge o, fins i tot, la clau del treball en equip per part del personal assistencial.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 60

Últimes notícies