HomeSense categoriaL’Institut Dertosa, a punt de ser seleccionat per a cursar el Batxillerat...

L’Institut Dertosa, a punt de ser seleccionat per a cursar el Batxillerat Internacional

L’Institut Dertosa porta dos anys treballant per a poder impartir a partir del curs 2020-2021 el Programa Diploma del Batxillerat Internacional (IB). El centre tortosí va ser seleccionat pel Departament d’Ensenyament com a candidat per a formar part de l’organització Batxillerat Internacional -que compta amb més de 4.000 centres acreditats a tot el món- i fa dos anys va formalitzar la sol·licitud oficial d’ingrés a l’organització Batxillerat Internacional, amb seu a Ginebra

Per a poder oferir els programes de l’IB i ser reconegut com un Col·legi del Món de l’IB, l’Institut Dertosa porta dos anys treballant amb el projecte educatiu per a adaptar l’organització del centre i les instal·lacions als requisits del Batxillerat Internacional. A finals d’any l’Institut Dertosa rebrà el comitè avaluador de l’IB que auditarà les instal·lacions i l’organització del centre per a determinar si el centre rep l’autorització definitiva com a Col·legi del Món de l’IB. “ Tot apunta que sí, que estem preparats”, assegura Joan Serra, director de l’Institut Dertosa.  En cas que la candidatura siga acceptada, l’institut començaria a impartir una línia de Batxillerat Internacional el pròxim curs 2020-2021. 

Per a accedir al Batxillerat Internacional, els alumnes hauran de passar unes proves d’accés específiques del Departament d’Educació.

Durant estos dos anys de preparació, la direcció del centre i el professorat que haurà d’impartir el programa Diploma de l’IB han rebut formació específica, ja que l’IB compta amb un currículum comú a tot el món. “Hem hagut de fer una sèrie d’adaptacions durant dos anys  i hem creat un grup de treball de professorat que han rebut formació pròpia del Batxillerat Internacional”, insistix Serra. A hores d’ara el centre està pendent que se’ls comunique oficialment les dates de l’avaluació definitiva que es realitzarà entre els mesos de novembre i gener. Des del centre asseguren que l’acreditació com a  Col·legi del Món de l’IB és “un compromís amb una educació internacional rigorosa i de qualitat que considerem important per als nostres alumnes” .

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 57

Últimes notícies