HomeEducacióL’Institut Els Alfacs rep més de 100.000 € del Departament d’Educació de...

L’Institut Els Alfacs rep més de 100.000 € del Departament d’Educació de la Generalitat per millorar l’eficiència energètica

L’Institut Els Alfacs ha rebut 102.350 euros del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per canviar els envolupants i, per tant, millorar l’eficiència energètica del centre. En total, el Departament destinarà 3.131.543 euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius de les Terres de l’Ebre. Aquest seguit d’obres es finançaran amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica que han de fer possible millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest cas, escoles i instituts.

La regidora d’Educació de la Ràpita, Èrika Ferraté, assegura que “és una acció que permetrà millorar l’eficiència energètica, la qual cosa suposarà un major confort per a l’alumnat i professorat, i, al mateix temps, una reducció de la despesa d’energia”. Les obres, que es duran a terme amb aquesta inversió, inclouen un seguit d’actuacions amb l’objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i per a l’alumnat.

Així, es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici –s’inclourien la façana, les finestres, les portes o el sostre de l’edifici, entre d’altres-. Un bon aïllament dels edificis millora l’eficiència energètica d’escoles i instituts i redueix les despeses per fugues de temperatura i en millora el confort.

L’objectiu final de totes les millores és aconseguir que els edificis propietat del Departament d’Educació es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica. Els 3 milions d’euros d’inversió als serveis territorials de les Terres de l’Ebre amb els fons europeus permetran dur a terme actuacions en 13 centres: en 5 centres se substituiran les calefaccions, en 6 es millorarà els envolupants i en 2 s’hi duran a terme tant obres de calefacció com d’envolupants.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies