HomeSocietatL’IRTA registrarà el 2020 les primeres varietats d’arròs resistents a la salinitat

L’IRTA registrarà el 2020 les primeres varietats d’arròs resistents a la salinitat

L’IRTA (l’Institut de Recerca i Tecnològies Agroalimentàries) ha començat enguany a assajar en camps del delta de l’Ebre les primeres varietats d’arròs tolerants a la salinitat. Estos assajos es fan en el marc del projecte europeu Neurice (New Comercial European Rice) en el qual participen també països com França, Itàlia i el Regne Unit amb l’objectiu de desenvolupar noves varietats comercials d’arròs europees tolerants a la salinitat i protegir el sector contra els efectes del canvi climàtic.

Al delta de l’Ebre este projecte té també com a objectiu combatre el caragol poma, ja que amb noves varietats tolerants a la salinitat es podran desenvolupar noves tècniques de sembra en sec, a la vegada que es podrà recuperar la salinització dels camps d’arròs com a mesura per a combatre la plaga. “La salinització dels camps és l’única mesura efectiva al 100% contra el caragol poma, però produïx minves -al voltant d’un 30%- en la producció ”, explica Xavier Serrat, gestor del projecte Neurice. És per això que este projecte té com a objectiu obtindre noves varietats que permeten salinitzar els camps i no afectar la producció.

El projecte Neurice està dotat amb 4,6 milions d’euros i té una durada de quatre anys. Amb l’ús de tècniques de biotecnologia no transgènica, s’estan fent creuaments entre varietats asiàtiques tolerants a la salinitat  i varietats autòctones.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies