HomeSocietatLa Generalitat preveu una partida de 30.000 euros l’any per a gestionar...

La Generalitat preveu una partida de 30.000 euros l’any per a gestionar els bous de l’illa

Després de mesos de paràlisi com a conseqüència de l’aplicació de l’article 155, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, comença a desencallar temes pendents. Un dels projectes més polèmics i mediàtics que romanien a l’espera era la gestió de l’Illa dels Bous, on una vintena de braus continuen pendents d’un pla efectiu de l’administració que garantisca el seu benestar.

“Ho vam tenir molt a prop. La solució estava gairebé tancada a través d’un acord entre el Departament de Territori i el d’Agricultura”, explica a este setmanari Xavier Pallarès. “El 155 va fer que no ho poguéssem aplicar, i ara és un dels temes que amb més urgència volem engegar”, afegix Pallarès. Segons revela, van demanar un pressupost a una empresa d’animals braus: “Ens van dir que garantir el benestar dels bous a l’illa ens costaria uns 30.000 euros a l’any”.

La Generalitat, assegura el delegat, ho va acceptar i tot estava preparat, però va encallar amb l’excepcionalitat del 155.

Ara, segons ha explicat el delegat, el govern aposta per resoldre la qüestió en poques setmanes i concedir la gestió d’estos animals a ramaders del territori. No obstant això, els braus no poden sortir de l’illa de Vinallop per qüestions de traçabilitat. Prèviament, Territori ha estat preparant controls veterinaris per a determinar l’estat de salut dels bous i poder executar una concessió, a través de concurs públic o de subvencions. De moment, la delegació del Govern només pot avançar estos detalls.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies