HomePolíticaLlauradó defensa que l'acord amb el PSC a la Diputació de Tarragona...

Llauradó defensa que l’acord amb el PSC a la Diputació de Tarragona està “blindat” i garanteix l'”estabilitat política”

La republicana Noemí Llauradó ha assegurat que l’acord amb el PSC per governar la Diputació de Tarragona està “blindat de qualsevol dinàmica que transcendisca com a institució”, garantint així l'”estabilitat política”. Ho ha dit en la presentació del cartipàs que ambdós partits proposen per als pròxims quatre anys i on Llauradó repetiria com a presidenta. Rubén Viñuales, Enric Adell, Imma Costa i Marta Ventura es postulen com a vicepresidents i, alhora, representants dels tres territoris que integra la Diputació: el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. El desenvolupament econòmic, la lluita contra el despoblament o la sostenibilitat són alguns dels eixos del full de ruta d’ERC i el PSC.

Els republicans i els socialistes han defensat que el pacte esdevé “el màxim representatiu possible”, ja que el formen les dues forces més votades a les passades eleccions municipals. De fet, ambdós partits sumen 17 dels 27 diputats de l’ens supramunicipal, nou d’ERC i vuit del PSC. “Això ens dona robustesa, estabilitat i seguretat”, ha subratllat Llauradó.

Per la seua banda, el socialista i alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha assegurat que s’ha d’evitar “veure el territori des de les finestres de cada seu institucional” i que s’ha de treballar sota el “consens i la voluntat de pacte”. “Sense voluntat d’acord, no hi ha progrés ni polític, ni social, ni econòmic”, ha reafirmat.

Viñuales també ha subratllat que el territori ha de “començar a pensar en un altre nivell, amb ambició” i aprofitant “qualsevol porta que estiga entreoberta”. En aquest sentit, el socialista ha animat els representants polítics de la demarcació a pensar en clau metropolitana i aprofitar les “oportunitats històriques” dels pròxims anys com són els fons europeus, la regió del coneixement o potenciar l’emprenedoria, entre altres.

Per la seua banda, el republicà i alcalde de Paüls, Enric Adell, ha subratllat que l’ens mantindrà la seua aposta per lluitar contra el despoblament rural. “Més de 100 municipis dels 190 que té la demarcació de Tarragona compten amb menys de 1.000 habitants”, ha detallat Adell. De fet, entre els eixos que proposen ERC i PSC, també s’inclou la millora de les comunicacions i el desplegament de la fibra òptica.

Dues vicepresidències per a Tarragona i l’Ebre i dues per al Penedès

Els socialistes i els republicans també han manifestat que volen que els tres territoris que configuren la institució, com són el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, estiguen representats al “capdamunt del govern”. Per aquest motiu, cada una de les quatre vicepresidències farà de portaveu d’una zona.

Així doncs, Rubén Viñuales, com a vicepresident primer, serà el representant del Camp de Tarragona i liderarà les àrees de Projectes Europeus i Regió del Coneixement, així com la de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria. Enric Adell, com a vicepresident segon, farà de portaveu de les Terres de l’Ebre i s’encarregarà de les àrees de Concertació, Assistència Municipal i Assistència del Territori.

El Baix Penedès tindrà dues representants. Per una banda, la socialista i vicepresidenta tercera, Imma Costa, qui gestionarà les àrees d’Hisenda i Gestió Pressupostària, així com la de Servei d’Atenció al Ciutadà; i per l’altra, la republicana i vicepresidenta quarta, Marta Ventura, qui liderarà les àrees d’Innovació i Tecnologia, així com la de Serveis Generals i Instal·lacions Corporatives.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 2 = 3

Últimes notícies