HomeSense categoriaLluís Soler, únic candidat a presidir l'Associació Catalana de Municipis

Lluís Soler, únic candidat a presidir l’Associació Catalana de Municipis

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, serà amb tota probabilitat este divendres el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, l’ACM, una entitat que agrupa 934 dels 947 municipis catalans, a més de tots els consells comarcals, les quatre diputacions i altres ens municipals. Ahir dimarts acabava el termini de presentació de candidatures per optar a la presidència de l’ACM i la candidatura de l’alcalde de Deltebre ha estat l’única que s’ha presentat.

Els Serveis Jurídics de l’ACM han confirmat que la candidatura complix amb els requisits legals que marquen el reglament de l’Assemblea de l’entitat. Així, ha obtingut més de 50 avals de presidents d’ens locals, que representen com a mínim 8 comarques diferents de les quatre demarcacions territorials catalanes.

Este pròxim divendres, 20 de setembre, en l’Assemblea que l’ACM celebrarà a Girona, la candidatura de Lluís Soler haurà de ser ratificada pels ens locals associats que hi participen. El mateix Lluís Soler confirmava ahir a través de les xarxes socials l’oficialització de la candidatura i va assegurar a través d’una piulada a Twitter que “a l’espera de rebre el suport dels ajuntaments afronto el repte amb la màxima il·lusió per poder contribuir activament a l’enfortiment dels nostres municipis i a la projecció i llibertat del nostre país!”.

El nom de Lluís Soler ha estat l’escollit pel PDeCAT entre els alcaldes de les seues files per presidir esta entitat municipalista i la seua candidatura ha acabat passant per davant d’altres opcions dins del partit com Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat, o l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, diputada de JxCat. També hi ha acord amb ERC, que presidirà la Federació Catalana de Municipis, fins ara en mans del PSC, i amb el compromís de fusionar les dos associacions esta legislatura.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ocupa també actualment el càrrec de vicepresident segon de la Diputació de Tarragona i president del Patronat de Turisme de la Diputació.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies