HomeSocietatLocalitzen al delta de l'Ebre el primer niu de tortugues careta de...

Localitzen al delta de l’Ebre el primer niu de tortugues careta de la temporada de la costa catalana

Un niu de tortuga careta amb 94 ous ha estat localitzat esta setmana al Parc Natural del Delta de l’Ebre, concretament a la platja del Serrallo de Sant Jaume d’Enveja. Es tracta del primer niu que es troba de l’espècie esta temporada a la costa catalana. Ha estat un dels més matiners del Mediterrani occidental, després que l’any passat no se’n detectés cap i l’anterior, cinc.

Seguint el protocol d’actuació en estos casos, 16 ous han estat traslladats a les instal·lacions del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) per assegurar-ne la viabilitat i la resta s’han deixat al niu. Els aiguats dels darrers dies i la curta distància des del niu a la línia de costa han aconsellat esta actuació.

La temporada de cria de la tortuga careta arrenca a principis de juny i es perllonga fins a finals d’octubre. Les mares solen fer els nius entre mitjans de juny i finals de juliol, i les cries comencen a emergir a partir de principis d’agost fins a mitjans o finals d’octubre.

Des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural indiquen que la nidificació de tortugues careta a la Mediterrània occidental va començar fa uns 10 o 15 anys, el que indica un canvi de comportament “motivat probablement pel canvi climàtic”. Històricament, hi havia hagut presència d’exemplars de juvenils i subadults que s’hi alimentaven, però fins llavors no havien vingut femelles a reproduir-se.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 77

Últimes notícies