HomeSense categoriaL'oferta de formació sanitària especialitzada a les Terres de l'Ebre és la...

L’oferta de formació sanitària especialitzada a les Terres de l’Ebre és la que més creix de Catalunya

El director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha presentat aquest matí l’oferta de formació sanitària especialitzada (FSE) a Terres de l’Ebre.

En aquest territori, la oferta arriba a un total de 22 places convocades de fins a 12 especialitats.

Ramentol ha posat en valor que, respecte l’oferta de l’any passat, la del 2019 creixi un 22,2%. De fet, tot i que, la regió sanitària de Barcelona encapçala el rànquing amb major nombre de places ofertades, la de Terres de l’Ebre és de les que més creix, juntament amb Catalunya Central i Girona.

Ramentol ha destacat que “el creixement de les Terres de l’Ebre és el més important de totes les regions. A més, cal destacar que la formació té un doble valor: per una part és un estímul a la millora de la qualitat assistencial i per l’altra, tenint formació és més fàcil que els professionals es vinculin, posteriorment, al lloc on s’han format”.

 

Màxims històrics a Catalunya

En el global de Catalunya, l’oferta de formació sanitària especialitzada aprovada pel Departament de Salut per a la convocatòria de l’examen estatal de l’any que ve arriba a màxims històrics, amb 1.432 places de 54 especialitats diferents que van des de metges, infermeres, farmacèutics i psicòlegs, passant per altres professionals com biòlegs, físics i químics. És un creixement d’un 9,6% més respecte el 2018 i manté la tendència ascendent dels últims 5 anys. Aquest creixement de més de 125 places suposa una inversió afegida a partir de l’any que ve de 6 milions d’euros en els pròxims 5 anys.

Com cada any, els criteris que han guiat la configuració d’aquesta oferta són la reposició d’especialistes per jubilació i a l’hora l’anticipació a les necessitats futures del model sanitari català. En aquest sentit, per configurar l’oferta d’aquest any, ja s’han tingut en compte propostes treballades al Fòrum de Diàleg Professional, una iniciativa del Departament per alinear les polítiques de planificació i d’ordenació professionals amb els models d’atenció que s’han d’impulsar per donar resposta a les necessitats de salut de la població.

En la roda de premsa de presentació de l’oferta, Ramentol ha estat acompanyat de la directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 79

Últimes notícies