HomeSense categoriaL’Oficina d’Habitatge de Tortosa va atendre més de 7.800 consultes al llarg...

L’Oficina d’Habitatge de Tortosa va atendre més de 7.800 consultes al llarg del 2019, un 22% més que l’any anterior

L’ordre del dia del ple ordinari de març a l’Ajuntament de Tortosa, previst per aquest dilluns, inclou l’aprovació de l’addenda de pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Tortosa. L’acord ha de permetre seguir prestant a la ciutat els serveis d’assessorament, mediació, i tramitació de lloguer social que gestiona l’Ajuntament a partir de les ajudes que estableix la Generalitat.

Tortosa ha vingut desenvolupant aquest servei des de la dècada dels 90 i en els últims anys les xifres d’atenció a la ciutadania han mantingut una línia ascendent: durant el 2019, l’Oficina d’Habitatge de Tortosa va atendre 7.825 consultes, ja fossen de manera presencial (el 89,2%), telefònica (9,5%) o per correu electrònic (1,3%). El total suposa un increment del 22% respecte a les dades del 2018 (6.409 visites ateses), i segueix la tendència a l’alça: al 2017 en van ser 5.734, i al 2016, 5.497. Dels expedients tramitats per l’oficina, destaquen els 746 corresponents a la tramitació d’ajuts per al pagament del lloguer, un 13% superior que l’any 2018.

Aquestes dades les han donat a conèixer l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Enric Roig, durant la compareixença prèvia al ple ordinari. L’alcaldessa ha destacat el “creixement exponencial” que s’ha produït en l’atenció a la ciutadania des de l’Oficina d’Habitatge, mentre que el tinent d’alcalde d’Urbanisme ha apuntat que la col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya també permet dedicar parcialment recursos tècnics municipals a accions encaminades a la recuperació del nucli antic: d’una banda, amb l’elaboració de la diagnosi de l’estat dels immobles situats en aquest àmbit, i de l’altra, a l’ajuda de la tramitació de les subvencions que estableix l’Ajuntament per afavorir la rehabilitació d’edificis al nucli antic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

16 + = 25

Últimes notícies