HomeSocietatL'oli i la mel tornaran a ser protagonistes a la 142a edició...

L’oli i la mel tornaran a ser protagonistes a la 142a edició de ‘Firabril’ del Perelló

El Perelló es prepara per a viure una nova edició de Firabril, que tindrà lloc els dies 9 i 10 d’abril. Després de dos anys sense poder gaudir-ne, el municipi del Perelló tornarà este cap de setmana a convertir-se en la capital catalana de l’oli i la mel, on es promocionen els serveis, els comerços i productes típics del territori.

Com a novetat d’esta 142 edició, s’instal·larà un envelat a la Plaça U d’octubre, on es podrà xalar de l’espectacle Bona Gent de Quim Masferrer. També en este mateix espai les nits de divendres i dissabte, acolliran les festes dels Quintos nascuts l’any 2003 i 2004.

D’altra banda, entre els actes amb més acceptació destaquen la cercavila amb els gegants, l’actuació de la Coral Santa Llúcia, concert de fira de l’Agrupació Musical l’Emburgada, la mostra de ramaderia, els artesans, els tallers, l’exhibició de força, les xerrades, les degustacions i la participació de cuiners locals.

La fira data de l’any 1882 i, tot i ser una fira agrícola en els seus orígens, en els darrers anys s’ha convertit en una de les fires multisectorials més importants de les Terres de l’Ebre. La fira gira al voltant de l’oli i la mel del Perelló, on es presenten les diferents varietats i els seus productes derivats. L’oli està molt reconegut arreu per la seua gran qualitat, i es produeix oli de la DO Baix Ebre– Montsià. Quant a la mel, el Perelló és el primer poble productor de Catalunya, amb empreses de molta tradició familiar que han anat evolucionant fins a aconseguir un reconegut prestigi en el sector agroalimentari català.

El regidor de Turisme i Festes de l’Ajuntament del Perelló ha manifestat que “han estat dos anys sense poder xalar de la fira, un període molt complicat per a tothom, on ens hem acostumat a conviure amb la covid, i no poder fer totes aquelles coses que fèiem amb anterioritat”, i ha assenyalat “ara tenim ganes i ja toca començar a recuperar la normalitat a poc a poc”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 32

Últimes notícies