HomeSocietatL'opció més votada en els pressupostos participatius de Jesús és la Naturalització...

L’opció més votada en els pressupostos participatius de Jesús és la Naturalització dels patis a l’IE Daniel Mangrané

La darrera fase dels pressupostos participatius que s’ha dut a terme a l’EMD de Jesús ha estat la votació popular, que s’ha pogut realitzar per mitjans electrònics i també de manera presencial, durant el 20 de setembre i fins el 10 d’octubre. Entre les 10 finalistes, els ciutadans han pogut escollir entre tres per tal de ser executades durant el pròxim any.

L’opció més votada,ha sigut la Naturalització dels patis a L’institut Escola Daniel MangranéEsta actuació està valorada amb 7.000 euros i ha assolit el 18.6% dels vots.

La segona actuació escollida és l’arranjament de les voreres de la carretera de Roquetes. I el pressupost és de 20.000 € euros. Juntament amb estes actuacions, també ha sortit escollida Eliminació de barreres arquitectòniques, amb 13.000 euros.

Les propostes guanyadores s’executaran durant el pròxim any, per ordre d’elecció i fins a exhaurir la partida pressupostària de 40.000 € destinada per a esta edició.

En total, s’han compatibilitzat 389 votants, majoritàriament en format electrònic, només 14 vots han estat presencials amb papereta a l’urna. També cal destacar que la franja d’edat que més ha votat ha estat la de 40 a 49 anys amb un 29% de la participació.

D’esta forma la participació ha assolit un 11.65%, una xifra que supera l’anterior participació que va ser d’un 7,20%.

Víctor Ferrando, L’alcalde de Jesús, ha manifestat que “el fet d’haver impulsat el procés de manera virtual, tant per la presentació de propostes, com a l’hora de poder-les votar, ha permès l’increment de la participació de manera considerable.”

La regidora de participació ciutadana i responsable del procés Eva Marro s’ha mostrat molt satisfeta per estos resultats i assenyalat que “no només són importants les propostes finalistes sinó totes les presentades, també les descartades, ja que són el reflex de les necessitats que les jesusenques i els jesusencs viuen en xafar el carrer. Totes les propostes són igual d’essencials i mereixen ser analitzades cas a cas, per tal d’oferir en el futur una solució, tant per part de l’EMD de Jesús.”

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies