HomeEconomiaL'òrgan de govern del Fons Nuclear es reunirà el mes vinent per...

L’òrgan de govern del Fons Nuclear es reunirà el mes vinent per concretar com es reparteixen els recursos

L’òrgan de govern dels Fons de Transició Nuclear es reunirà a mitjan mes d’abril per primera vegada. La trobada ha de començar a concretar com repartir els recursos, com ha apuntat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, qui ha advertit que cal “aferrar i apuntalar” aquest finançament amb “projectes tractors” que generin oportunitats i riquesa. “No és una qüestió de rec per aspersió“, ha defensat. “Cal generositat per part de totes les parts tot i els despropòsits“, ha insistit. La modificació dels Fons Nuclears preveu que cada consell comarcal hi tingui dos representants i la presidenta de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha avançat que els designaran en pròxim ple i que han de “representar bé” la zona dels reactors nuclears.

Un cop aprovada la llei d’acompanyament als pressupostos i les modificacions de la llei del Fons de Transició Nuclear, el conseller Torrent ha avançat que l’òrgan de govern d’aquests recursos es posarà a treballar a partir del mes d’abril, “una primera reunió” on es parlarà “com aterraran els diners“, per tribar “projectes tractors i fomentar i apuntalar projectes que generin llocs de treball, roques i oportunitats“. “Malgrat els despropòsits que s’han plantejat al Parlament, hi ha uns recursos a disposició del territori i s’han de gestionar de la millor manera possible“, ha dit el conseller.

L’alcalde de Flix, Barbero, ha dit que “la pressa” per rebre aquests diners “queda clara a Flix” i ha lamentat que el projecte de Gas Ibérica no s’hi pugui acollir, de moment, per retard en l’arribada dels recursos que ha suposat la modificació parlamentària del repartiment i la governança dels Fons Nuclears. “Constatem que no els tenim en el temps i la forma per les modificacions al Parlament que responen a altres lògiques no que són les que necessita el territori“, ha insistit Barbero.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

77 + = 78

Últimes notícies