HomeSense categoriaL'RFEF advoca per un Pla avalat pels poders públics per a iniciar...

L’RFEF advoca per un Pla avalat pels poders públics per a iniciar les competicions

MADRID // La Real Federació Espanyola de Futbol considera imprescindible disposar de les màximes garanties per a començar immediatament les competicions de la pròxima temporada i advoca, al costat de la resta de federacions d’esports d’equip, per un “Pla Transversal” avalat pels poders públics que ofereixi aquestes garanties sanitàries i jurídiques per als jugadors i resta d’actors, els responsables dels clubs i els organitzadors.

És completament fals que l’RFEF hagi proposat retardar l’inici de les competicions esportives al mes de gener o més endavant. Desafortunadament aquesta Federació està acostumada a aquestes campanyes amb contínues falsedats orquestrades a fi de desacreditar, desinformar i crear incertesa. En aquest cas, a més, és encara més palès perquè l’RFEF va acordar un marc d’actuació global al costat d’altres 8 federacions esportives espanyoles que res té a veure amb el publicat aquest cap de setmana per alguns mitjans.

L’RFEF reitera una vegada més que la seva preocupació principal és la salut de tots els federats i gent del món del futbol: futbolistes, àrbitres, entrenadors, auxiliars i membres dels clubs, així com de les seves famílies i el seu entorn pròxim. Així ho vam demostrar en suspendre immediatament les competicions quan es va iniciar la pandèmia i en suspendre diversos partits davant el més mínim risc del que es va tenir coneixement, entre ells trobades del play-off d’ascens a Segona Divisió B. Una preocupació que va ser també compartida des de l’inici pels sindicats i associacions de jugadors, així com pels presidents dels clubs i els seus consells o juntes directives.

Aquesta mateixa preocupació ha de ser la que ara ens mogui a tots sense excepció i seguim tots defensant que en aquests moments la seguretat sanitària és essencial i que això ha de ser compatible amb la volta a les competicions de manera imminent. No se’ns escapa la delicada situació que pot implicar tant a les federacions esportives espanyoles com a les seves respectives FFTTs i als clubs i esportistes que pertanyen a elles. Són moltes les famílies que els seus els seus ingressos depenen de llocs de treball en aquest sector. Per això és més important que mai tornar a la competició amb garanties sanitàries i jurídiques i fer-ho al més aviat possible.

Al costat de la seguretat sanitària, la Federació considera imprescindible que es garanteixi la seguretat jurídica dels clubs i dels seus responsables enfront de tota mena de reclamacions i entén que avui dia aquestes garanties jurídiques de protecció dels clubs no troben els mecanismes adequats. Hem de treballar entre tots per a aconseguir-ho.

En la reunió convocada avui, l’RFEF juntament amb les Federacions Territorials de Futbol han acordat per unanimitat treballar amb l’objectiu necessari que cadascuna d’elles concreti amb les autoritats esportives i sanitàries de la seva Comunitat Autònoma quins són els requisits essencials i mínims per a poder començar com més aviat millor les competicions que competeix organitzar a les FFTTs i que puguin iniciar-se en el moment en què les autoritats autonòmiques els autoritzin a això.

Exactament de la mateixa forma es procedirà en les competicions d’àmbit estatal que són competència d’aquesta Federació. El conjunt de les federacions esportives espanyoles d’esports d’equip -Bàsquet, Handbol, Hoquei, Futbol, Rugbi, Patinatge, Natació, Voleibol i Beisbol, que recentment s’han reunit amb el COE- han sol·licitat una reunió urgent amb les autoritats competents per a conèixer el marc de garanties sanitàries i jurídiques que han d’aplicar-se i exigir-se als participants en les competicions d’àmbit estatal que estan sota la seva competència organitzativa.

Les competicions oficials de tots els esports haurien d’iniciar-se de manera urgent en les pròximes setmanes i per això resulta Igual d’urgent l’existència del “Pla Transversal” que doni les garanties sanitàries i jurídiques suficients als esportistes federats, als clubs i als organitzadors, i que aquest pla compti amb la “autorització” dels poders públics competents en la matèria. Així es va fer per a acabar la Temporada 19/20 i així ha de fer-se per a donar principi a la Temporada 20/21, en un treball lleial i constructiu amb les diferents administracions.

L’RFEF ha convocat també als representants dels diferents estaments participants en les competicions professionalitzades en els òrgans federatius creats per a aquests fins on estan representats els clubs, els futbolistes, els àrbitres i els entrenadors per a analitzar la situació i treure les conclusions necessàries a l’efecte d’adoptar els acords pertinents, com sempre s’ha fet i com és norma en aquesta Federació.

Qualsevol altra iniciativa al marge de la llei de l’esport i de les normes aprovades pel CSD d’ens que cap representació tenen en el context d’aquesta llei són estèrils i només tenen com a objectiu crear confusió i respondre a interessos completament aliens a la salvaguarda dels interessos dels clubs i dels futbolistes. La llei de l’esport defineix quals són els òrgans competents per a resoldre els temes relatius a les competicions esportives i ens i associacions al marge de la llei de l’esport res poden ni han de decidir.

En el futbol espanyol existeixen gairebé 1.100.000 esportistes amb llicència que necessiten començar a entrenar i competir de manera urgent, però això només es pot fer si existeixen unes garanties de salut mínimes que han de quedar clarament fixades i establertes. És intenció de la Federació comunicar als clubs el començament de la temporada amb almenys 30 dies d’antelació, una vegada hi hagi un protocol nacional aprovat pels poders públics competents.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies