HomeSocietatMarc i Martina seguixen sent els noms més posats a l’Ebre, mentre...

Marc i Martina seguixen sent els noms més posats a l’Ebre, mentre que la resta del país opta per Leo i Júlia

Marc i Martina seguixen sent els noms més posats a les Terres de l’Ebre. Segons dades de l’Idescat, Marc era el nom més habitual entre els nadons acabats de nàixer a Catalunya, però el 2022 va caure fins a la tercera posició.

El nom més usual a Catalunya ara és Leo (433), seguit de Nil (425) i Marc ocupa la tercera posició. Només a les Terres de l’Ebre continua sent el nom més posat. En el cas de les xiquetes, a l’Ebre el nom més habitual és Martina i també és l’única demarcació amb predilecció per este nom. Al conjunt de Catalunya, el nom de xiqueta més posat seguix sent Júlia (440,) seguit d’Ona (414) i, ja, en tercer lloc, Martina (396).

En el cas de les xiquetes, Júlia ha estat el nom més posat en l’àmbit metropolità, al Camp de Tarragona, les comarques gironines i el Penedès, mentre que a les comarques de Ponent el nom més posat ha estat Ona, a les comarques Centrals ha estat Jana i a l’Alt Pirineu i l’Aran el nom més habitual ha estat Laia. Martina és el més comú només a les comarques ebrenques.

En el cas dels xiquets, al conjunt del país per primer cop des de 1997, el nom més habitual no ha estat Marc. De fet, només ha estat el nom més posat a les Terres de l’Ebre. Leo ha estat el nom més posat a l’àmbit metropolità, el Camp de Tarragona i el Penedès. Jan ha estat el més freqüent a les comarques de Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran i les comarques gironines.

Segons dades de l’Idescat, durant el 2022, la natalitat va caure un 2,3 % i l’índex de fills per dona se situa ara en 1,17. És el nivell més baix des que l’Idescat recull dades. Un de cada tres nadons que naix a Catalunya és de mare estrangera.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies