HomeSense categoriaMarea Blanca es manifesta a Roquetes en defensa de l’Atenció Primària

Marea Blanca es manifesta a Roquetes en defensa de l’Atenció Primària

TERRES DE L’EBRE // Una vintena de persones de la Marea Blanca Terres de l’Ebre van manifestar-se este dimecres a pocs metres del CAP de Roquetes per a reclamar un millor servei a l’Atenció Primària, responent així a la crida de la Plataforma Unitària en Defensa de la Sanitat Pública de Catalunya. Una protesta que ha comptat amb el suport de la Marea de Pensionistes, el sindicat CATAC-CTS, i la formació política Movem Terres de l’Ebre. 

Des de la Marea Blanca Terres de l’Ebre denuncien que la pandèmia ha maquillat la precarietat del sector. Segons ells, el tancament d’alguns CAPs i la meitat de consultoris locals -que, assenyales alguns encara estan sense obrir-, la pèrdua de la figura dels metges i infermers de capçalera en poblacions petites, les poques visites presencials, i la demora per a la realització de proves i exploracions, així com per a consultes als hospitals, ha empitjorat la qualitat de l’atenció primària. 

“Hem consentit que es tanquen CAPs, hem consentit que les consultes siguen telefòniques i no presencials… Hem consentit massa coses”, diu Cinta Sarroca, membre de Marea Blanca Terres de l’Ebre, que afegix “ara que la pandèmia està revertint, demanem que les coses tornen al seu lloc. Volem els nostres metges de capçalera, l’atenció personalitzada, que s’atenga els malalts crònics com es feia abans, que tornen tots els programes de prevenció aturats per la pandèmia, i volem una sanitat pública, tant a primària com a l’hospital, de qualitat”.

És per això que, per tal de reforçar l’Atenció Primària, revertir les poques inversions i frenar les retallades que ha anat sofrint el sistema sanitari i el baix finançament públic, des de Marea Blanca asseguren que impulsaran noves protestes. “Fem una crida a tots els usuaris, que ens donen suport i surten al carrer quan féssem el crit de sortir, perquè són ells els que estan patint este problema, i són qui han de sortir al carrer a lluitar per a salvar esta situació”, determina Sarroca.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 59

Últimes notícies