HomeCulturaMarta Sans, Gerard Ballester i Dani Colom guanyen la vint-i-sisena edici贸 dels...

Marta Sans, Gerard Ballester i Dani Colom guanyen la vint-i-sisena edici贸 dels premis Terra de Fang

L鈥Ajuntament de Deltebre ha donat a con猫ixer els guanyadors i guanyadora de la XXVI edici贸 dels premis Terra de Fang en un acte celebrat al Centre Fluvial del Delta. Una edici贸, la de l鈥檃ny 2023, que ha comptat amb m茅s participaci贸 que l鈥檃ny anterior arribant aix铆 fins a la seixantena d鈥檕bres presentades.

La guanyadora de la modalitat de Narrativa Breu, amb un premi de 1.000 鈧, ha estat la canareva Marta Sans amb l鈥檕bra Is貌sceles. En aquesta categoria, els finalistes han estat Miquel Revert茅, de La R脿pita, amb l鈥檕bra Biblioteca, i Dani Colom, de Deltebre, amb l鈥檕bra 鈥Si els bene茂xes en aigua bendita鈥. De fet, el mateix Dani Colom ha estat el guanyador del premi especial Autor Local, en categoria de narrativa breu adult, que atorguen els Terra de Fang amb un import de 500 鈧.

El premi en la modalitat de poesia, tamb茅 valorat amb 1.000 鈧, ha recaigut en mans de Gerard Ballester, de Sabadell, gr脿cies a l鈥檕bra Les Contractures. Els finalistes, en aquesta categoria, han estat Albert Carrasco, de T脿rrega, amb l鈥檕bra Notes des de la planta de deixalles, i 脌rtic, de Germ谩n Bartolom茅 de Blanes.

L鈥檃lcalde de Deltebre, Llu铆s Soler, en el marc del seu discurs, ha donat l鈥檈nhorabona als guanyadors, per貌 tamb茅 a totes les persones que han participat聽鈥渆n una nova edici贸 d鈥檜ns premis literaris que, des de Deltebre i des de la seva ess猫ncia Delta, s贸n refer猫ncia de territori i de pa铆s鈥.

El jurat dels premis Terra de Fang 2023 ha estat composat per Jordi Nopca, Max Besora i Maria Climent, en la categoria de Narrativa breu, i Joan Tod贸, Meritxell Cucurella-Jorba i Maria Sevilla, en la categoria de Poesia. Cal esmentar que els premis compten des del darrer any amb la col路laboraci贸 i el suport de l鈥檈ditorial Onada Edicions. De fet, el director de l鈥檈ditorial, Miquel 脌ngel Pradilla, ha estat present a l鈥檃cte i ha explicat que les obres guanyadores dels premis Terra de Fang es publicaran dins la col路lecci贸 Narratives Minor i Poesia.

La regidora de Foment Cultural, Igualtat i Tinen莽a d鈥橝nimals, Eva Marin, ha destacat que聽鈥渆ls premis Terra de Fang ens fan sentir un gran orgull com a poble, ja que ens permeten projectar el nostre municipi culturalment i de la m脿 de grans escriptors i escriptores que, any rere any, augment el prestigi i la qualitat d鈥檃quests premis鈥.

L鈥檈sdeveniment ha comptat amb la participaci贸 de l鈥檈scriptor local Joan Roca Navarro, el qual ha estat el convidat d鈥檋onor d鈥檃questa edici贸, i tamb茅 amb l鈥檃ctuaci贸 del cantautor Joan Masd茅u. La coordinaci贸 de la vigent edici贸 dels premis ha estat a c脿rrec del fil貌leg Eduard Carmona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

8 + 1 =

脷ltimes not铆cies