HomeAgriculturaMel Muria s'endú el premi Reina de les mels del II Concurs...

Mel Muria s’endú el premi Reina de les mels del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes aquest divendres, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb l’entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de Cristina Massot, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Alimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i els representants de les entitats organitzadores.

El concurs ha distingit les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat ha valorat, per puntuar  les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.

Trofeus i diplomes:

Premi Reina de les mels: Rafael Múria, del Perelló (Baix Ebre)

1r Premi de la Mel de romaní: Martí Llaó

1r Premi de la Mel de mil flors: Rafael Múria

1r Premi de la Mel de muntanya: Xavier Llobet

1r Premi de la Mel monofloral: Martí Llaó

Diplomes:

2n Premi de la Mel de romaní: Antonio Tomás Martínez

2n Premi de la Mel de mil Flors: Martí Llaó

2n Premi de la Mel de muntanya: Josep Maria Oliva ‘Mas Buret’

2n Premi de la Mel monofloral: Emília Lladó

En el concurs han participat 35 mostres de les diferents mels. El jurat ha estat integrat pels experts i especialistes en apicultura Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina; M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels, i Miquel Alemany, de Mels Alemany.

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la marca Catalunya on el menjar és cultura.

A l’acte d’entrega dels guardons també han assistit Jordi Armengol, responsable de Sectors Ramaders d’Unió de Pagesos; Josep Maria Claria, responsable del sector de l’Apicultura d’Unió de Pagesos; Joan M. Llorens, cap de la sectorial d’Apicultura de JARC; Miquel Gil, representant de la FCAC, i representants de les associacions d’apicultors catalanes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 61 = 64

Últimes notícies