HomeSocietatMercè Fort, candidata a rebre el premi All Digital a millor transformadora...

Mercè Fort, candidata a rebre el premi All Digital a millor transformadora digital 2022

La Mercè Fort és treballadora de l’SMART centre de Santa Bàrbara des de 2006 i, enguany, ha estat elegida per la Xarxa Punt TIC com la millor transformadora digital del 2022, gràcies a la seua experiència en el sector, i també pel seu esperit innovador i emprenedor.

Durant molts anys ha impulsat diferents projectes en l’àmbit de la participació ciutadana i la innovació digital. “Tenim una manera de treballar segons la qual sempre hem intentat empoderar la ciutadania i oferir-los coneixement posant les noves tecnologies al nivell de cadascú. No necessàriament s’ha de ser un expert en noves tecnologies. El que hem de fer és treballar per a dotar les persones de suficient autonomia digital per a fer front als problemes que tenim cada dia, estar al costat de l’usuari i detectar aquells possibles problemes que tenen durant el seu dia a dia, saber-los aprofitar, convertir-los en repte i, finalment, buscar-hi una solució que siga beneficiosa per a l’usuari”, declara Fort a una entrevista feta a La Plana Ràdio.

La Mercè treballa a l’Smart Centre des de fa més de 16 anys i durant tots estos anys ha vist com ha anat evolucionant el centre fins a convertir-se en un lloc de referència al territori, ja no sols pels serveis que oferixen, sinó per la forma que tenen de treballar. “Nosaltres el que hem fet és sumar els nostres coneixements amb l’experiència dels nostres tècnics, i hem aconseguit un model i una forma de treballar que està funcionant moltíssim i que aporta molts beneficis a la comunitat”, explica a través de La Plana Ràdio.

Al centre, a més a més, sempre intenten donar una solució a cada problema que tinguen els usuaris, ja no només de tipus tecnològic, sinó que també oferixen molts altres tipus de serveis.

A banda, al centre també es realitzen altres activitats, i treballen de manera transversal la cultura, les noves tecnologies i la promoció econòmica: “Totes estes coses són les que han fet que siga un lloc de referència, un espai necessari per als usuaris” afegix Fort.

El guardó europeu al qual pot optar Mercè Fort és de transformadora digital, changermaker, als Premis All Digital 2022, que es definix com un premi per a persones que tenen el compromís i el tarannà de treballar per a transformar la societat i la ciutadania, implementant les eines i tecnologies digitals, no només com una eina, sinó també com un recurs per a treballar altres competències, donar suport a tots els projectes de noves tecnologies i intentar promoure, en l’àmbit professional i ciutadà, l’ensenyament i l’aprenentatge, per a tots els nivells, edats i recursos, ja que segons diu Mercè, “no hem d’excloure ningú per no tenir accés a les noves tecnologies”.

Fort ha estat escollida com la persona més votada dins la seua categoria per a representar la Xarxa Punt TIC de Catalunya als premis europeus en l’apartat de transformació digital. Les altres persones més votades són, en la categoria de millor dinamitzador/a digital, l’Esther Gibert, del Punt TIC Palau, i la Lluïsa Miralles, del Punt Òmnia de Valls.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 37

Últimes notícies