HomeSocietatM茅s de 4.000 dones a les Terres de l'Ebre han recollit productes...

M茅s de 4.000 dones a les Terres de l’Ebre han recollit productes menstruals reutilitzables els primers dies de funcionament de l’acci贸 “La meva regla, les meves regles”

El delegat del Govern a les Terres de l鈥橢bre, Albert Salvad贸 Fernandez, i la directora territorial del Departament d鈥橧gualtat i Feminismes a les Terres de l鈥橢bre, Mar Lleix脿 Fortu帽o, han visitat aquest dimecres la farm脿cia Barreda-Sorli de Tortosa per con猫ixer de primera m脿 com s鈥檈st脿 desenvolupant a les Terres de l鈥橢bre l鈥檃cci贸 La Meva regla, les meves regles, la distribuci贸 universal de productes menstruals reutilitzables.

En els primers dies de la campanya, s鈥檋an despla莽at fins a les farm脿cies ebrenques 4.916 dones. En total, s鈥檋an dispensat 4.292 productes: 1.847 al Baix Ebre. 1.684 al Montsi脿, 543 a la Ribera d鈥橢bre i 218 a la Terra Alta. Tamb茅 s鈥檋an fet 624 reserves: 326 al Baix Ebre, 196 al Montsi脿, 52 a la Ribera d鈥橢bre i 50 a la Terra Alta.

Del total de productes dispensats en 84 farm脿cies de les Terres de l鈥橢bre, 2.400 s贸n calces menstruals (55,9% del total), 1.337 copes menstruals (31,2% del total) i 555 compreses (12,9% del total).

Totes les dones de Catalunya poden dirigir-se a la farm脿cia m茅s propera per demanar unes calces menstruals, una copa o dues compreses de tela i rebre assessorament especialitzat, en una acci贸 impulsada pel Departament d鈥橧gualtat i Feminismes i el Consell de Col路legis Farmac猫utics de Catalunya (CCFC) inclosa en el Pla integral d鈥檈quitat menstrual i climateri 2023-2025.

Acc茅s als productes a trav茅s de les farm脿cies

Les farm脿cies s贸n l鈥檈spai on es distribueixen gratu茂tament els productes menstruals reutilitzables: una copa menstrual, unes calces menstruals o un paquet de dues compreses de tela a totes aquelles nenes, dones i persones menstruants que ho sol路licitin. L鈥檃cci贸, igual que tot el Pla integral d鈥橢quitat Menstrual i Climateri on s鈥檈mmarca, t茅 un enfocament transinclusiu i, per tant, tamb茅 s鈥檃dre莽a als homes trans que menstru茂n i a les persones no bin脿ries.

Les prop de 3.300 farm脿cies que hi ha a Catalunya s鈥檋an adherit a l鈥檃cci贸 i seran f脿cilment identificables gr脿cies a un distintiu. La distribuci贸 simult脿nia a tot el territori garanteix que totes les dones de Catalunya, visquin on visquin, tinguin garantit un dret fonamental clau com 茅s poder decidir sobre el propi cos, aix铆 com disposar d鈥檈ducaci贸 menstrual i informaci贸 al llarg del cicle vital, un fet imprescindible per poder prendre decisions lliures i fonamentades.

Per obtenir el producte de la seva prefer猫ncia, la persona interessada nom茅s ha de presentar el codi QR, individual i intransferible, que s鈥檕bt茅 mitjan莽ant l鈥檃partat de Novetats: La meva regla, les meves regles de l鈥檈spai de salut digital La Meva Salut (tant via p脿gina web o via aplicaci贸 m貌bil). 脡s important tenir en compte que en el cas d鈥檜tilitzar l鈥檃plicaci贸 per a tel猫fon m貌bil cal que aquesta estigui actualitzada. En el cas que, tot i aix貌, no aparegui el codi QR, s鈥檋a habilitat un formulari en la mateixa aplicaci贸 per sol路licitar-lo.

En el moment de l鈥檈ntrega els i les professionals farmac猫utiques expliquen quins s贸n els productes menstruals que es reparteixen i acompanyen en l鈥檈lecci贸 del producte que m茅s s’ajusti a les necessitats de cada persona, tot generant un espai de confian莽a on poder expressar-se i compartir dubtes i inquietuds. 脡s per aquesta ra贸 que es recomana anar a la farm脿cia amb temps, per tal d鈥檈scollir el producte despr茅s de rebre tota la informaci贸 i l鈥檃ssessorament especialitzat.

L鈥檈ntrega del producte 茅s immediata, sempre que la farm脿cia disposi d’unitats disponibles del producte escollit. Si no 茅s el cas es pot demanar, com es fa habitualment amb altres productes i medicaments, i estar脿 disponible en un termini m脿xim de 48 hores. Tanmateix, 茅s important tenir en compte que si una persona ja ha fet la reserva d鈥檜n producte a la farm脿cia, el seu codi QR quedar脿 temporalment bloquejat, fins que vagi a recollir-lo a la mateixa farm脿cia on l鈥檋a demanat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

25 + = 28

脷ltimes not铆cies