HomeSocietatMés de 600 mossos inicien aquest dilluns pràctiques a comissaries d'arreu del...

Més de 600 mossos inicien aquest dilluns pràctiques a comissaries d’arreu del territori

CATALUNYA // Un total de 674 mossos recent graduats inicien aquest dilluns pràctiques en comissaries d’arreu del territori, tot i que el percentatge més important s’ha destinat a l’entorn metropolità de Barcelona com a resposta a les dades delinqüencials. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha donat la benvinguda als nous aspirants de la 27a promoció dels Mossos d’Esquadra que s’incorporen a l’ABP Santa Coloma de Gramenet. Des d’aquest municipi i acompanyat entre altres per l’alcaldessa Nuria Parlon, Buch ha posat en valor que es vagi “reomplint” la manca de mossos que “durant molts anys ha patit Catalunya“. En aquest sentit, ha recordat que durant els primers 18 mesos de Govern s’han fet dues promocions de 750 persones.   

El conseller ha explicat la distribució de les noves promocions es fa sempre a partir de criteris operatius i en funció de les dades policials però ha apuntat que Interior està “permanentment amb el termòmetre posat” per si cal anar ajustant les plantilles.  

Durant el seu discurs Buch ha fet referència a la presentació la setmana passada de la reestructuració dins el cos de Mossos d’Esquadra i ha dit que anirà acompanyada del compromís del Departament d’Interior de fer més promocions i a la vegada també de la presentació d’una nova llei que serveixi pel cos de Mossos d’Esquadra, per les policies locals i per tot el que és la seguretat pública i privada. 

Vostès formaran part d’aquest gran canvi i d’aquest nou plantejament del cos de Mossos d’Esquadra“, ha dit Buch als nous aspirants. 

D’altra banda, també ha destacat que enguany s’ha superat el 30% de dones aspirants i ha afegit que el cos encara està “lluny” d’arribar al 50%. “Si hi arribem estic segur que el cos de Mossos d’Esquadra també serà millor“, ha afegit. 

Finalment Buch ha agraït als nous agents “el compromís amb la societat que han fet al ser policies” i ha destacat que el cos de Mossos és la institució més ben valorada pels catalans en la gestió de la covid, segons el darrer CEO.  

https://twitter.com/interiorcat/status/1290193840935075840?s=20

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 42 = 48

Últimes notícies