HomeSense categoriaMolts restaurants de l’Ebre seguiran tancats mentre dure el confinament municipal els...

Molts restaurants de l’Ebre seguiran tancats mentre dure el confinament municipal els caps de setmana

EDICIÓ PAPER // Molts restaurants de les Terres de l’Ebre seguiran tancats en este primer tram del Pla d’obertura. Des d’este dilluns 23 de novembre el sector de la restauració pot obrir els seus establiments amb un seguit de restriccions: l’aforament a l’interior de l’establiment queda limitat al 30%, i l’horari d’obertura al públic és de les 6 del matí fins a les 21.30 hores. El motiu és que mentre dure el confinament municipal durant els caps de setmana, no els surt a compte aixecar les persianes dels seus negocis. La presidenta de l’Associació d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre, Juani Piñana, assegura que estes mesures “no conviden a l’optimisme”, ja que “el problema és que el cap de setmana som una zona que vivim del turisme, i si el cap de setmana tenim el confinament municipal, la gent de fora no pot venir i això ens limita molt”

Segons van apuntar alguns restauradors al programa El Mirador del Canal Terres de l’Ebre, l’obertura de la restauració ha estat pensada per a les grans ciutats i s’ha descuidat els territoris petits, com és el cas de les Terres de l’Ebre. “El pla de desescalada s’ha pensat allà on hi ha gent. Amb un tancament perimetral municipal els caps de setmana Barcelona pot sobreviure, però Ulldecona no, i el Poblenou del Delta tampoc”, afirmava Jeroni Castell, xef del restaurant Les Moles. Així també ho veu la presidenta de Plat i Got de Tortosa, Carme Pla, que lamentava que no s’ha tingut en compte, com ja fa temps que reivindiquen, les característiques dels diferents territoris catalans, i afegix que “ens queixem del centralisme de Madrid, però aquí ens trobem que les mesures que valen per a Barcelona i l’àrea metropolitana no valen per a la resta de territori”

Les Moles, que compten amb una Estrella Michelin, però també el restaurant l’Estany Casa de Fusta són només dos exemples dels restaurants del territori que esta setmana continuen tancats. Castell no es planteja obrir “si resulta que només es pot obrir al 30% d’aforament, a més a més no podem fer sopars perquè a les 21.30 h hem de tancar els restaurants, la qual cosa vol dir que a les 21.15 h la gent ha d’estar prenent cafès”

Esta setmana des de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) com des de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), també han demanat que s’amplien els horaris dels serveis del vespre fins a les onze de la nit, per tal que la gent puga sopar als restaurants amb tranquil·litat. “Per molt que vulguem europeïtzar-nos, la nostra cultura, forma de fer, les nostres rutines, fan que siguem nocturns. Qui és el valent que va a sopar a les vuit per a marxar corrents cap a casa abans de les deu?”, es pregunta el president de l’AEHT, Francesc Pintado.

A Catalunya han tancat 19.000 empreses des de l’inici de la pandèmia

Al llarg del programa també va criticar-se la gestió per part del Govern d’esta segona onada de contagis que ha tingut durant gairebé quaranta dies la restauració tancada. “Creus que és lògic que a 20 km, la gent de la Ràpita haja pogut anar a dinar i, en canvi, a la Ràpita no es poden donar dinars?”, deia Imma Bòria, presidenta del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita, que afegia “quan van tancar el perímetre que no podíem sortir de Catalunya, es van enfadar els restauradors de Vinaròs perquè van perdre molta clientela. Doncs imagineu a la Ràpita tota la clientela que es va perdre”. Al seu torn, el propietari del restaurant l’Estany Casa de Fusta, Lluís Garcia, diu “per què a la resta de l’Estat espanyol han començat a tancar algunes zones concretes i establiments ara a última hora i natros ja fa un mes que estem tancats? Sempre dic que els catalans som més papistes que el papa i en sabem més que ningú, per això som els que ens emportem primer les bufetades”. A més, es va fer esment de les dades que va fer públiques la Cambra de Comerç de Barcelona en què s’apuntava que des de l’inici de la pandèmia fins a finals d’octubre s’han tancat 19.000 empreses. Una “barbaritat”, segons Castell, que també va titllar de “ridículs” els ajuts que han rebut per part del Govern, que només vol que “anem al banc a fer préstecs i arruïnar-nos”

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies

-->