HomePolíticaMònica Sales afirma que “cal un Govern que actuï amb convicció per...

Mònica Sales afirma que “cal un Govern que actuï amb convicció per revertir l’emergència lingüística i impulsi la llengua catalana”

La cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Mònica Sales, ha recorregut per Sant Jordi les places i carrers més concorreguts de la demarcació fent parades al Vendrell, Reus, Amposta, Tortosa i Tarragona. A Tortosa, en una atenció als mitjans de comunicació, ha explicitat la defensa del català i el compromís inequívoc de la candidatura amb la seva protecció i promoció, tot recordant que un dels lemes de campanya de Junts+ és “Catalunya necessita viure en català”.

Sales ha manifestat que “Catalunya necessita un govern que s’hi posi amb convicció per revertir l’emergència lingüística i impulsar la llengua catalana. De fet, en aquestes eleccions, ens hi juguem el futur de la llengua. El 12 de maig els catalans hauran de triar entre dues opcions: entre el PSC-PSOE, amb Salvador Illa, que ja ha dit que sempre s’adreça en castellà a Catalunya quan li parlen en aquesta llengua i que no mourà mai ni un dit per evitar que el català acabi sent una llengua de segona i absolutament residual, o el president Puigdemont, que defensa el català sempre i arreu, i que farà de la protecció i promoció del català un eix central de la seva acció de govern”.

La candidata jesusenca ha avançat alguns dels compromisos de la candidatura pel que fa a la llengua: promoure l’ús i aprenentatge del català serà una prioritat del Govern i una competència directa del president de la Generalitat; un pla de xoc de foment de la llengua catalana, de l’aranès i de la llengua de signes, que Generalitat de Catalunya actuï d’ofici contra els casos de discriminació lingüística, i garantir la presència del català, en condicions d’igualtat, a les plataformes de continguts digitals.

Totes aquestes accions pivotaran des des del Departament de Presidència. Perquè entenem les polítiques transversals s’han de liderar des de la presidència”, ha conclòs Sales.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies