HomeSalutMóra d'Ebre pressiona per tenir aviat el nou heliport i evitar que...

Móra d’Ebre pressiona per tenir aviat el nou heliport i evitar que traslladin l’helicòpter del SEM a Tortosa

L’Ajuntament de Móra d’Ebre pressiona el Departament de Salut perquè doni el vistiplau a la construcció del nou heliport al municipi, una nova infraestructura adaptada a la normativa i que permeti operar de nit al nou vehicle del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques).

El consistori té llestos uns terrenys municipals per ampliar l’actual base, Territori s’encarregaria del projecte i del finançament de l’obra –uns 140.000 euros aproximadament-, i Interior dona consentiment perquè hi operin els helicòpters d’extinció d’incendis i salvament. El consistori recela que Salut vulgui traslladar la base de l’helicòpter d’emergències mèdiques a Tortosa, una decisió que està subjecta a un estudi que Salut tindrà enllestit d’aquí a mes i mig o dos mesos.

En una moció, aprovada per unanimitat al plenari d’aquest dimarts, l’Ajuntament de Móra d’Ebre insta al Departament de Salut a “posicionar-se” en aquest termini, de màxim dos mesos, sobre “la idoneïtat” de mantenir la base de l’helicòpter del SEM a la capital de la Ribera d’Ebre, on opera des de fa vint anys.

El projecte per fer un nou heliport a Móra d’Ebre està paralitzat des de fa més d’una dècada, per entrebancs en diverses administracions, però és molt “anhelat” pel municipi. L’alcalde Joan Piñol ha remarcat que es troben davant “d’una oportunitat històrica” perquè es donen les “característiques idònies” per materialitzar el projecte, amb terrenys, diners i la conformitat de dues de les tres parts que l’han d’autoritzar. “Pretenem que arribi el vistiplau definitiu i es construeixi l’heliport a Móra d’Ebre el més aviat possible perquè és una infraestructura molt necessària i perquè ha demostrat que és una eina eficient per al territori i està ubicada de forma adequada”, ha defensat Piñol.

Salut estaria fent una anàlisi de la situació dels mitjans aeris de Catalunya per replantejar canvis i aquest fet ha posat en alerta el consistori de Móra d’Ebre. El recel també es fonamenta amb en la inversió prevista enguany de 200.000 euros pel Departament de Salut a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per adequar l’heliport del centre hospitalari tortosí per als vols nocturns de l’helicòpter. “Respectarem el temps de l’estudi, però volem recalcar la necessitat que no hi haurà altre moment històric com l’actual per poder tirar endavant l’heliport a Móra d’Ebre”, ha insistit Piñol.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies