HomeSense categoriaMovem lamenta que l'Ajuntament de Tortosa haja de pagar 185.000 euros més...

Movem lamenta que l’Ajuntament de Tortosa haja de pagar 185.000 euros més pels terrenys on es va construir la piscina de l’EMD de Jesús

TORTOSA // L’ordre del dia del ple ordinari que se celebra esta tarda a l’Ajuntament de Tortosa inclou una modificació pressupostària per tal de fer front a una sentència judicial que obliga el consistori a pagar gairebé 186.000 euros més pels terrenys on es va construir la piscina i les instal·lacions esportives de l’EMD de Jesús. Movem Tortosa lamenta que el consistori haja d’assumir ara un nou pagament pels terrenys, en esta ocasió, en concepte d’interessos de demora. Ara fa tres anys, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va dictaminar que s’havien de pagar 728.000 euros addicionals a la mercantil propietària dels terrenys, a la que inicialment només se li havien pagat uns 120.000 euros.

“Esta nova despesa arriba en el pitjor moment, quan l’Ajuntament ha de fer front a una situació molt delicada a la ciutat, a conseqüència de l’emergència econòmica i social derivada de la crisi de la pandèmia del Covid-19”, considera el portaveu municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan. Tot i això, Movem Tortosa s’abstindrà en la votació d’este punt de l’ordre del dia del ple “per responsabilitat política”, atès que el pagament ve obligat per una nova sentència judicial. “Lamentem, però, que uns terrenys que inicialment només havien de costar uns 100.000 euros a les arques municipals hagen acabat costant un milió d’euros, és a dir, gairebé 10 vegades més”, diu Jordan.

En este sentit, ha afegit que “de nou ens trobem amb un projecte urbanístic que acaba disparant-se econòmicament com va passar amb les obres del pont o la piscina, per no parlar de la plaça de la Catedral, sobre les que, amb només amb el 25% executat i amb les obres parades, el govern sociovergent ja està parlant de sobrecostos elevadíssims que hauran de sustentar-se amb les arques públiques”, ha tancat.

Finalment, cal recordar que, més enllà de la moció en contra del transvasament a Cantàbria, Movem Tortosa portarà a debat una altra moció, precisament relacionada amb les grans obres de la ciutat i que demana que es cree una comissió de grans obres que estiga basada en la transparència i una millor gestió.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 4

Últimes notícies