HomeSense categoriaTV3 estrena demà a la nit un documental de Filmsnòmades sobre l'Illa...

TV3 estrena demà a la nit un documental de Filmsnòmades sobre l’Illa dels Bous

TERRES DE L’EBRE // El programa Sense ficció de TV3 emet este dijous a partir de les 10 de la nit el documental L’illa dels Bous, una producció de Filmsnòmades dirigida per Guille Barberà.  

L’illa de Vinallop acull des de fa gairebé tres dècades una colònia salvatge de bous i vaques, l’única d’aquestes característiques a tot Catalunya. Per això es coneix popularment com a illa dels bous. Després d’uns quants anys de sequera i falta d’aliments van aparèixer alguns bous morts a l’illa i imatges que transmetien l’estat lamentable en què es trobaven els animals. L’última d’estes crisis la va destapar el setembre del 2016 el Setmanari L’EBRE, amb una informació exclusiva que va tenir ressò a nivell estatal. La notícia va saltar a la resta de mitjans de comunicació i la societat civil es va mobilitzar.

En el documental, segons publica Ebredigital, un debat en un programa de televisió local confronta dos germanes antitaurines amb un grup d’emboladores. Parlen sobre diversos temes que giren al voltant de l’univers taurí i el debat actua com a eix narratiu d’aquest documental escrit i dirigit per Guillermo Barberà. Tant unes com les altres han exercit durant estos anys de voluntàries per a anar a donar de menjar als bous a l’illa.

L’illa dels bous analitza tots els elements de la controvèrsia, que inclou les festes locals amb bous i la incertesa de què passarà amb el ramat un cop la Generalitat de Catalunya va decidir contractar un ramader de la zona perquè s’encarregués de la gestió de l’illa. S’han esterilitzat els mascles i s’han sacrificat alguns exemplars i ara en queden una dotzena de sanejats. 

El documental s’estrenarà al Sense Ficció de TV3, demà, dia 7 de juliol, a les 22,05. L’illa dels bous és una producció associada, produïda per Films Nòmades per a TV3.

A continuació, a partir d’un quart de 12 de la nit, Sense Ficció emetrà Sègula, lo futur de les Terres de l’Ebre, del realitzador de l’Ampolla Mario Pons.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 72

Últimes notícies