HomeSense categoriaMovem Terres de l’Ebre presenta a les institucions ebrenques una moció de...

Movem Terres de l’Ebre presenta a les institucions ebrenques una moció de rebuig a l’enviament d’aigua de l’Ebre al nord de la Conca de Barberà

TERRES DE L’EBRE // Movem Terres de l’Ebre presentarà als ajuntaments i consells comarcals del territori on té representació una moció que rebutja l’acord signat entre el Consorci d’Aigües de Tarragona, el Govern de la Generalitat, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la Diputació de Tarragona per abastir una desena de poblacions de la Baixa Segarra amb aigua procedent de la conca hidrogràfica de l’Ebre.

La moció també insta les administracions competents “a buscar una solució alternativa d’abastament d’aigua per a estes poblacions que es base en els principis de la Nova Cultura de l’Aigua”. La proposta es debatrà per primera vegada este pròxim divendres al ple del Consell Comarcal del Baix Ebre.

La moció recorda que l’acord signat el passat 11 de juliol a Santa Coloma de Queralt arriba en un moment d’oposició a un altre projecte de detracció d’aigua de l’Ebre, en este cas a Santander, que també afegirà més pressió al riu. “L’aigua de l’Ebre la volen a nord i a sud com tots sabem i com hem vist multitud de vegades, i per això cal oposar-se a qualsevol transvasament el faça qui el faça: ja siga la Generalitat de Catalunya o el Govern central”, ha manifestat el coordinador de Movem Terres de l’Ebre, Jordi Jordan.

Jordan també lamenta que una vegada més s’empre l’argument de la necessitat de l’aigua per a ús de boca per a justificar els nous usos de la concessió del minitransvasament a Tarragona. “Tots sabem que ha passat a Tarragona gràcies al minitransvasament: creixement econòmic per al Camp de Tarragona, davant l’endarreriment de les Terres de l’Ebre”. És per això que el coordinador de Movem Terres de l’Ebre qualifica de “sorpresa en negatiu” el fet d’haver vist al president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Territori, Damià Calvet, signant un pacte i una inversió milionària per portar aigua de l’Ebre a la Conca de Barberà enmig de protestes de grups ecologistes de la mateixa zona que demanen i aposten per solucions alternatives que no passen per un transvasament.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 60 = 67

Últimes notícies