HomeSocietatMovem Tortosa proposa instal·lar pictogrames per als infants amb TEA

Movem Tortosa proposa instal·lar pictogrames per als infants amb TEA

Movem Tortosa ha anunciat a través d’un comunicat de premsa que presentarà al proper Ple una moció amb l’objectiu de fer un pas més en la inclusió a l’espai públic, concretament amb el col·lectiu que pateix un trastorn de l’espectre autista (TEA), que tot i ser un trastorn molt ampli, es caracteritza per diferents graus de dificultat en la interacció social i la comunicació.

Aquesta dificultat en el desenvolupament del llenguatge i la comunicació fa que molts no s’expressen en paraules i que siguin els pictogrames el sistema de comunicació més habitual i eficaç amb ells, és a dir, dibuixos que traslladen un missatge. Segons explica Movem Tortosa moltes ciutats estan tirant endavant algunes iniciatives per facilitar la vida i el dia a dia d’aquests infants i les seues famílies mitjançant la instal·lació de pictogrames a la via pública.

El primer partit de l’oposició a l’ajuntament de Tortosa proposa concretament la seua instal·lació als passos de vianants propers als centres educatius i llocs estratègics que expliquen com creuar de manera segura amb la seqüència “atura’t, mira, cotxe aturat, creua” i també en diferents llocs públics d’interès per als infants com poden ser biblioteques o parcs infantils, entre d’altres.

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa ha explicat que “per als infants amb TEA el món funciona d’una altra manera i sortir de casa per a aquests infants i les seues famílies pot suposar un repte. És per això que creiem necessari fer un pas més en la inclusió i ajudar-los amb el seu dia a dia amb pictogrames que els ajuden a desxifrar el món que els envolta, donant-los tranquil·litat i seguretat però també autonomia”. Jordan ha remarcat “la importància de la conscienciació envers un trastorn del que cada cop tenim més informació, tot i que encara ens falta molt camí per recórrer com a societat”. En aquest sentit, Movem Tortosa també aposta per commemorar amb activitats i de forma oficial el Dia Mundial de Conscienciació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies