HomePolíticaMovem Tortosa proposa millorar les ordenances fiscals

Movem Tortosa proposa millorar les ordenances fiscals

Movem Tortosa ha fet públiques les seues propostes per millorar les ordenances fiscals i  s’ha mostrat obert a facilitar l’aprovació al ple de les ordenances, sempre que el govern municipal de Roigé introdueixi almenys alguna d’aquestes millores.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, s’ha mostrat a favor de congelar impostos i ha remarcat que l’objectiu de les millores proposades és generar activitat econòmica, protegir el medi ambient i prestar ajuda a les famílies davant la situació d’inflació que estem patint.

En primer lloc, les propostes del primer partit de l’oposició van en la línia de facilitar al màxim l’obertura de nous comerços a la ciutat, ajudant els nous emprenedors que obrin establiments a la ciutat de menys de 150 metres quadrats. Per a ells, Movem Tortosa, suggereix una bonificació del 50% de l’impost de construccions i obres i de la llicència d’activitat.

Per altra banda, Movem Tortosa recomana ampliar les bonificacions d’aquest impost de construccions i obres a mes barris i pobles del municipi. Per una part, ampliant la bonificació del 90% d’aquest impost a Bítem i Campredó, com ja es fa en altres pobles del municipi, i per l’altra, ampliant l’àmbit urbanístic dins el mateix nucli urbà de Tortosa. Així, hem de recordar que actualment només una part del nucli antic de la ciutat pot gaudir d’aquesta bonificació del 90%, La proposta vol ampliar-ho i que englobi també el carrer Sant Blai fins la zona del Mercat, la part de Ferreries més antiga, a la zona coneguda com “la Casota” i una part del barri de Sant Llàtzer. Tot amb l’objectiu d’afavorir el petit comerç i la rehabilitació de locals a les zones que, com el carrer Sant Blai, eren fins ara l’eix comercial de la ciutat i que han viscut un deteriorament progressiu en els darrers anys que ha portat al tancament de molts comerços. En definitiva, ajudes per poder rehabilitar els comerços de les zones més antigues de la ciutat.

En un segon bloc, tal i com expliquen en un comunicat a la premsa, dins l’apartat de propostes que busquen la protecció del medi ambient, Movem Tortosa aposta per la reducció del 50% de l’IBI per a aquells edificis que instal·len energia renovable, com ara plaques solars, i més en un moment en què hi haurà moltes ajudes dels fons europeus per la seua instal·lació.

Finalment, quan a l’ajuda a les famílies en un context d’inflació, Movem Tortosa proposa incorporar una bonificació del 20% de l’impost d’escombraries per a les famílies monoparentals i nombroses, sempre que sigui primer habitatge i amb un valor cadastral de 100.000 euros o inferior, fer més progressiva la taxa d’escombraries a supermercats en funció de la seua superfície i reduir la taxa d’expedició de l’acta de matrimoni civil al 50%.

Jordi Jordan ha aprofitat també per parlar sobre seguretat ciutadana, un tema que està generant debat en les últimes setmanes davant els últims fets delictius viscuts a la ciutat. Així, el portaveu de Movem Tortosa ha afirmat que “a Tortosa hi ha un problema de seguretat i de percepció de la ciutadania. És evident que han augmentat els delictes i per això vam portar una moció per millorar la policia de proximitat, però se’ns va rebutjar i es va negar el problema per part de l’equip de govern, sense tindre cap capacitat d`autocrítica. Avui tornem a fer una crida perquè hi hagi una reacció perquè el que està passant és preocupant i cal actuar. Una de les eines seria la convocatòria de la Junta de Seguretat Local, però reiterem que també és necessària la millora de la policia de barri, tal com demana la ciutadania” ha conclòs Jordan.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 35 = 44

Últimes notícies