HomePolíticaMovem Tortosa reclama no renovar el contracte a l’empresa 'El Corralet'...

Movem Tortosa reclama no renovar el contracte a l’empresa ‘El Corralet’ i remunicipalitzar el servei de recollida d’animals

TORTOSA // A principis de l’any vinent finalitza el contracte de gestió de la gossera municipal i el servei de recollida d’animals de companyia que l’Ajuntament de Tortosa va adjudicar l’any 2018 a l’empresa Serproanimal SL, més coneguda com El Corralet. Esta adjudicació, per 160.514,78 euros i un període de tres anys, va estar acompanyada des del principi per un fort rebuig d’una part de la ciutadania, que desconfiava de l’empresa, afectada per una investigació a la província de Castelló per un presumpte cas de maltractament animal.

La realitat en estos gairebé tres anys de contracte és que la desconfiança ha portat a tenir una gossera municipal pràcticament buida, mentre que protectores de fora de la ciutat es fan càrrec de forma voluntària d’animals que troben per la via pública o que els porten els mateixos ciutadans i ciutadanes. “Això significa que estem pagant amb diners públics un servei que pràcticament no s’utilitza”, denuncia el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan. A tot això s’hi sumen les queixes periòdiques i els casos de presumptes males praxis en la prestació del servei.

Davant tot plegat, Movem Tortosa torna a reclamar a l’Ajuntament de Tortosa que un cop finalitze el contracte vigent, este no es renove i s’inicie un procés per tal que el servei de recollida d’animals siga gestionat directament per l’Ajuntament. “La remunicipalització del servei és la millor opció per evitar que recaiga en empreses privades que, encara que legalment puguen guanyar el concurs públic, generen malestar i desconfiança entre la ciutadania”, apunta el portaveu del principal grup de l’oposició.

 

Campanya ciutadana 

Movem Tortosa també ha decidit iniciar en els propers dies una campanya per tal que els  ciutadanes i ciutadans puguin fer arribar a Movem experiències i casos de males praxis en  la prestació del servei. La campanya es farà a través de les xarxes socials i es podran fer  arribar els casos i exemples de mala gestió del servei al correu electrònic de Movem  Tortosa (movemtortosa@gmail.com). Amb tots els casos que es recullin s’elaborarà un  informe que es lliurarà a l’Ajuntament de Tortosa. “Demanem la col·laboració ciutadana per  tal de reforçar la petició de remunicipalització del servei de recollida d’animals”, tanca Jordi  Jordan. 

Movem Tortosa ja va portar al programa electoral de les eleccions municipals de l’any 2019  la proposta de remunicipalització del servei de recollida d’animals. Pocs mesos després, a  principis de 2020, el principal grup de l’oposició va reclamar la rescissió del contracte a 

l’empresa Serproanimal per l’incompliment de les condicions contractuals, atès que, entre  d’altres aspectes, no s’estarien realitzant les campanyes d’adopció i de sensibilització  contemplades en el contracte. A banda, en el present mandat municipal Movem també ha  reclamat al govern municipal en diverses ocasions per escrit –el darrer cop, este mes de  setembre- informació sobre el número d’animals que hi ha a la gossera municipal, l’evolució  del servei i altres aspectes relacionats amb la gestió de la gossera.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

38 + = 41

Últimes notícies