HomeSense categoriaMunicipis de la costa de l'Ebre restringixen accessos als pobles i incrementen...

Municipis de la costa de l’Ebre restringixen accessos als pobles i incrementen i sostenen els controls per a reduir la mobilitat

Les administracions locals també fan efectives les seves pròpies mesures, sobre els fonaments de l’estat d’alarma i les restriccions vigents a la mobilitat, per tal d’evitar la propagació del Covid-19. En general les policies locals de tots els municipis de la costa ebrenca han incrementat el número de controls, amb el suport dels Mossos o de la Guadia Civil, per a evitar desplaçaments innecessaris i l’arribada de ciutadans cap a segones residències, però també s’han tancat els accessos secundaris a les poblacions, mesures que se sostenen en el temps i que no han estat aplicades només durant el cap de setmana. “Vivim en un gran cap de setmana”, alertava en este sentit l’alcalde de L’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

Reduir als principals el nombre d’accessos a les poblacions és el que han fet entre altres Amposta i Deltebre. A la capital del Montsià fan controls policials les 24 hores del dia. Durant la primera setmana de confinament es van identificar 362 vianants, 5286 vehicles i es van interposar 36 denúncies. Ara la brigada municipal ha instal·lat, amb la coordinació de la Policia Local, barreres New Jersey als accessos secundaris, de manera que només estan obertes, per a facilitar-ne el control policial, cinc entrades principals: Avinguda de Sant Jaume, Pont Penjant, Avinguda Santa Bàrbara, Avinguda de la Ràpita i el Grau. I no és descarta que en els propers dies es tanquen més accessos. Josep Massana, inspector en cap de la Policia Local, recordava en declaracions a Ebredigital.cat que totes aquelles accions necessaries com poden ser anar a comprar menjar o medicaments “s’han de fer dintre la mateixa població per evitar desplaçaments”.

També ha tancat accessos Deltebre, on només resten obertes quatre entrades: carrer Pintor Sorolla, plaça de les Dones, rotonda del Camp Nou i el pont Lo Passador que connecta amb Sant Jaume. En tot cas, l’alcalde, Lluís Soler, ha agraït als veïns i veïnes el grau de compliment del confinament.

De fet, estes mesures extraordinàries estan sobretot pensades per a reduir l’afluència de visitants i turistes. Esta ja ha estat menor que durant el primer cap de setmana de confinament, segons diversos alcaldes consultats per l’Agència Catalana de Notícies, però encara s’han detectat infractors. En el cas d’Alcanar, els agents policials han aturat un miler de vehicles i n’han sancionat una cinquantena. L’Ajuntament va blindar amb controls els principals punts d’accés de les zones més turístiques, com ara les Cases d’Alcanar o Alcanar Platja. “La contundència del dispositiu de divendres durant tota la tarda i nit, i en la jornada de dissabte, va fer efecte”, subratlla el primer tinent alcalde, Jordi Bort. La mateixa xifra de sancionats es va registrar dissabte i diumenge a l’Ampolla, on es van establir controls per l’accés per l’N-340 com per l’AP-7. Segons l’alcalde, Francesc Arasa, els vehicles que volien saltar-se les restriccions establertes per l’estat d’alarma procedien, sobretot, de l’àrea metropolitana de Barcelona i d’altres punts del Baix Ebre.

A La Ràpita, l’Ajuntament també va anunciar este dilluns que la Policia Local procediria a tancar diversos accessos per carretera a la localitat. L’objectiu és poder concentrar els controls policials en menys punts i limitar de manera més efectiva el desplaçament de persones per motius no justificats. “La millor medicina que tenim en aquests moments és quedar-nos a casa, confinar-mos a casa i evitar tots els desplaçaments innecessaris”, ha dit l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

La Policia Local de la Ràpita va obrir durant el cap de setmana 39 actes d’infracció. Els agents municipals, juntament amb el cos dels Mossos d’Esquadra, van desplegar un operatiu especial per controlar les entrades al municipi i prevenir, entre altres infraccions, els possibles desplaçaments cap a les segones residències que hi ha a la Ràpita. El cap de la Policia Local, Carlos Lana, ha apuntat que els controls no s’han fet només als accessos de la població, sinó arreu del municipi. Com a exemple, Lana ha explicat que s’han aixecat actes a persones que estaven passejant pel Passeig Marítim  o que estaven a la platja.
 
A L’Ametlla de Mar, segons ha explicat al Setmanari L’EBRE l’alcalde Jordi Gaseni, la Policia Local junt amb la resta de forces de seguretat van verificar uns 300 vehicles diaris durant el cap de setmana i se’n van derivar algunes sancions, encara per quantificar i en tot cas per desplaçaments no justificats. Gaseni diu que no s’ha plantejat tallar accessos perquè en el cas del nucli principal, estos són molt clars i limitats, però assegura que la intensitat dels controls es mantindrà estos dies, també i especialment en relació a urbanitzacions com Les Tres Cales o Calafat. Admet que alguns ciutadans van aprofitar les primers hores de l’estat d’alarma per instal·lar-s’hi en segones residències, però que no permetran que a sobre s’hi facen desplaçaments innecessaris. “Mirarem sobretot que tota esta gent faça realment el confinament. El pitjor que podríem fer seria que sortissin al carrer o que tornessen als seus domicilis principals”, argumenta.
O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 35

Últimes notícies