La marca de mels ecològiques de l’empresa perellonenca Mel Muria llança la primera línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable d’Europa.
Una gamma de caramels de mel de 4 sabors (mel i llimona, mel i eucaliptus, mel i pròpolis i mel i gingebre) que no contenen cap estabilitzant i que estan elaborats amb productes totalment naturals.
L’embalatge del nou producte i els embolcalls dels caramels de Muria Bio segueixen un model d’Economia Circular i es descomponen al final de la seua vida útil per tornar a la natura. L’embolcall és de Naturflex TM NK amb certificat ‘Ok compost home’ de Tüv Austria Belgium NV i es pot llençar junt amb la matèria orgànica, ja que compleix la Normativa EN 13432 sobre productes compostables. El material del packaging es desintegra en 3 mesos i és completament biodegradable en 6 mesos i el material de l’embolcall es desintegra entre 6 i 8 setmanes.
A escala nutricional, Muria BIO ha canviat la típica fórmula de glucosa més sucre de la majoria de caramels que existeixen en l’actualitat al mercat per crear una nova recepta i un producte més saludable. Ha estat necessari més d’un any per desenvolupar una fórmula saludable basada en Melassa d’arròs ecològic (59,1%), Mel ecològica (28,6%) i Sucre de coco ecològic (10,8%).
Els caramels de mel ecològics que existeixen actualment en el mercat Bio contenen glucosa ecològica en estat químic i el 20% o menys de mel ecològica. Els nous caramels de Muria BIO arriben gairebé al 30%, el percentatge més alt del mercat. Quasi el 60% de la base dels nous caramels Muria BIO és la Melassa d’arròs pura ecològica que té nombrosos avantatges (menys calories, és del tot natural, sabor més uniforme, menys fructosa i aporta petits percentatges de ferro, àcid fòlic, Tiamina, Niacina, Vitamina E, Calci, Potassi i Fòsfor).
Una altra característica que diferencia a este innovador producte és que els caramels convencionals tenen com a ingredient principal el sucre de remolatxa o de canya ecològica. Al contrari, els nous caramels de Muria BIO s’elaboren amb un 11% de Sucre de coco ecològic, i per això tenen un baix índex glucèmic, es realitzen de manera natural, posseeixen menys carbohidrats i contenen nutrients essencials: potassi, magnesi, zinc i ferro. A més de tots aquests avantatges, els nous caramels ecològics de Muria BIO compten amb aromes totalment naturals: Llimona (0,9%) i Eucaliptus, Pròpolis i Gingebre (1,4%).
A banda de tenir presència en tendes especialitzades, els nous caramels de mel ecològica Muria BIO també estan pensats per a grans superfícies. Les caixes estan fabricades amb paper cartó procedent de FSC, provinent de boscos gestionats de manera sostenible.