HomeComunicacióNaix Delta.cat, el nou portal informatiu de Deltebre amb tots els continguts...

Naix Delta.cat, el nou portal informatiu de Deltebre amb tots els continguts i formats

Este dijous 9 d’agost el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni, conjuntament amb l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, van estrenar Delta.cat, la nova plataforma informativa de continguts multimèdia, amb la qual l’Ajuntament integrarà dins d’un mateix projecte tota la seua oferta informativa i de serveis municipals, i amb tots els serveis digitals possibles inclosos. Es tracta d’un nou projecte de comunicació, d’àmbit municipal, que és singular i pioner a les Terres de l’Ebre.

L’acte d’inauguració va tindre lloc en el marc dels estudis de Ràdio Delta, ubicats a la casa consistorial, tot just quan l’emissora municipal (107.6 FM) ha remodelat les seues instal·lacions coincidint amb els 30 anys d’existència. L’acte va culminar amb l’encesa del nou portal web (accessible des del domini http://www.deltacat.cat).

La posada en marxa de Delta.cat, i la reestrena de Ràdio Delta, són per al govern municipal un exemple clar de la reiterada voluntat mostrada durant este mandat per a modernitzar i actualitzar els serveis municipals. En l’àmbit de la comunicació, primer es va apostar per a retransmetre els plenaris i les rodes de premsa pel sistema streaming i en rigorós directe -de fet, és l’únic municipi del territori que ho fa-, i ara posant en marxa un projecte des de la col·laboració publicoprivada.

L’empresa Ebre Digital SL, també responsable de Canal Terres de l’Ebre i ebredigital.cat, és  l’encarregada de gestionar la nova plataforma Delta.cat, arran del procés públic de licitació endegat per l’Ajuntament de Deltebre, un procediment del qual ha estat també pioner. La nova empresa s’ha encarregat de construir la nova plataforma informativa i multimèdia, i a la vegada de nodrir-la de continguts audiovisuals, la proveirà d’un canal ‘streaming’ (per a veure televisió local i municipal en directe), a més de renovar els continguts de l’emissora en FM, que al setembre estrenarà programació amb més de 6 hores de producció pròpia.
A través de Delta.cat es podrà obtindre també la revista municipal Desaigüe en format PDF, els àudios de Ràdio Delta, o les notes de premsa municipals. Tot plegat estarà integrat dins del nou portal web Delta.cat, la qual cosa permetrà difondre i fer accessible alhora tota la informació i serveis municipals, i en tots els formats (premsa, ràdio i TV), vinculant-ho tot plegat a les xarxes socials.

Nova etapa de ràdio delta

Pel que fa a les novetats que afecten Ràdio Delta, cal destacar que l’entitat ja s’ha adscrit a la Xarxa de Comunicació Local, i que la seua primera setmana de programació diària consistirà en fer el seguiment de les festes majors, amb programes especials. També s’ha contactat amb la quinzena d’antics col·laboradors i se’ls ha plantejat la reincorporació a la cadena de cara a la programació de tardor. També hi ha prevista la incorporació de nou personal, que passarà a reforçar l’equip de continguts d’esta emblemàtica emissora.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

75 + = 78

Últimes notícies