HomeSense categoriaNaix L’Enllaç de l’Ebre, primera cooperativa agroecològica integral de les Terres de...

Naix L’Enllaç de l’Ebre, primera cooperativa agroecològica integral de les Terres de l’Ebre

L’Enllaç de l’Ebre, la primera cooperativa agroecològica de producció i consum de les Terres de l’Ebre, sense ànim de lucre i formada per persones, entitats i empreses productores i consumidores, ja és una realitat després que se n’haja firmat davant de notari la constitució formal com a cooperativa. La signatura es va materialitzar després d’una assemblea constitutiva, el 14 de novembre, als locals de la cooperativa agrícola de l’Aldea.

L’Enllaç de l’Ebre naix amb l’objectiu de fer de pont entre els productors i productores i els consumidors i consumidores del territori, en una xarxa de distribució alimentària participativa i sostenible. Ho fa amb la pretensió de dignificar la pagesia i la producció i facilitar l’accés a un consum responsable -sobretot del consum ecològic de proximitat- a la població. 

 L’objectiu és que puguen fer-se socis de la cooperativa tant les entitats productores i elaboradores com menjadors escolars, botigues i supermercats, restaurants, grups de consum, col·lectivitats socials, etcètera. En l’assemblea també es va elegir el primer consell rector de la cooperativa, que està presidit per Marisa Bordera, del restaurant La Barraca de l’Ampolla, un dels cinc socis de consum que formen part del consell rector. 

L’Enllaç de l’Ebre es promocionarà amb la marca #SomEbre, ha obert recentment la seua pàgina web www.somebre.org i s’ha estrenat a xarxes socials. Properament començarà una campanya d’informació del projecte -este cap de setmana seran a la Fira de l’Oli de Santa Bàrbara i del 5 al 8 de desembre, a la Fira de Mostres d’Amposta- i l’inici de la comercialització de productes ecològics està prevista per al primer trimestre del 2020.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 37

Últimes notícies