HomeSocietatNeixen 44 tortugues careta del tercer niu del delta de l'Ebre

Neixen 44 tortugues careta del tercer niu del delta de l’Ebre

El tercer niu de tortuga careta de la temporada s’han començat a descloure durant la tarda  del diumenge 27 d’agost.

De la posta de 66 ous que contenia este niu, han desclòs fins a un total de 44 ous, dels quals 43 cries han anat a la mar i una fent eclosió ha estat traslladada a les incubadores de la Fundació CRAM.

Durant el procés de l’exhumació s’ha pogut donar assistència a 21 tortugues, que havien nascut, però que no podien sortir del niu a causa de la compactació de la sorra per les pluges. A més, també hi havia una tortuga en procés d’eclosió, cinc ous possiblement viables que han estat traslladats a les incubadores de la Fundació CRAM i 17 ous no viables.

Pel que fa als ous que estaven en incubació artificial, han nascut els deu que s’havien traslladat. D’esta forma, en els pròxims dies, les cries seran amollades a mar.

El Delta de l’Ebre ha estat l’indret de Catalunya on més nius s’han concentrat i es consolida com un dels punts de nidificació més important de la costa mediterrània. Enguany, s’hi han localitzat cinc nius amb un total de 373 ous.

L’operativa de seguiment de cria de la tortuga careta està coordinat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Hi prenen part el Centre BETA de la UVic-UCC, el CRAM, el Cos d’Agents Rurals i el parc natural del Delta de l’Ebre, i hi col·laboren el CRARC i els ajuntaments on es localitzen els nius, entre altres organitzacions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 74

Últimes notícies