HomePolíticaNomés una dotzena de llistes es presenten a les Terres de l’Ebre...

Només una dotzena de llistes es presenten a les Terres de l’Ebre sense cap paraigua nacional

De les 164 candidatures ebrenques, només una dotzena es presenten sense cap tipus de paraigua nacional vinculat als principals partits o a moviments polítics alternatius però d’abast català, com pot ser la Federació d’Independents de Catalunya (FIC) o Primàries Catalunya (les llistes independentistes impulsades per l’ANC).

Estes 12 llistes inclouen diversos partits d’obediència exclusivament local, com Som Amposta o Més Ràpita; escissions convergents a Móra d’Ebre,  Arnes i Ascó o agrupacions d’electors a Ulldecona, Miravet, Ascó o Benissanet, on Tots per Benissanet tindrà l’alcaldia en ser l’única força que es presenta el 26-M.

La FIC ha fet un pas endavant esta vegada al territori, amb set candidatures entre les quals hi ha la de l’exconvergent Antonio Suárez a Riba-roja. Primàries Catalunya ha arribat només a tres municipis: Tortosa, la Ràpita i Rasquera, i Demòcrates (escissió sobiranista d’Unió), tan sols a Amposta. 

També ocupen un espai destacat les nou candidatures de Movem Terres de l’Ebre, un partit en si mateix –impulsat per Jordi Jordan des de Tortosa- però que, a banda de ser l’hereu d’ICV al territori, tindrà també en estos comicis, en la  nomenclatura de les seues candidatures, un paraigua nacional, ‘En Comú Guanyem’. Com les marques blanques Acord Municipal (ERC), Candidatura de Progrés (PSC) o Junts (PDeCAT), la unificació permet sumar vots per als organismes supramunicipals, amb la particularitat que en el cas de Movem l’acord amb els comuns ha estat entre dos partits i no pas entre una candidatura i un partit majoritari de referència.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 27

Últimes notícies