HomeEsportsNova edició de 'Lo riu ens mou' per promoure la navegació pel...

Nova edició de ‘Lo riu ens mou’ per promoure la navegació pel riu, l’esport, la història i la cultura entre l’alumnat de primària

‘Lo riu ens mou’ promourà novament la navegació pel riu Ebre entre l’alumnat de les Terres de l’Ebre. La segona edició del projecte que, a partir d’una activitat al riu amb llaüts, pretén donar a conèixer el tram català de l’Ebre, la història i la cultura de l’entorn i també l’esport del rem i la pràctica esportiva, tindrà lloc durant els mesos d’abril i maig i s’oferirà a 1.300 alumnes de sisè de primària de 57 centres.

Després d’una primera edició el curs passat amb centres de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre nord, enguany l’activitat s’ampliarà també a tota la comarca del Baix Ebre i al Montsià. S’han escollit cinc trams del riu Ebre, des de Flix a Deltebre, triats estratègicament per la seva proximitat i idoneïtat tècnica amb un recorregut d’uns 5 quilòmetres, aprofitant els diferents embarcadors.

  • Tram 1: Presa Flix – Nàutic Flix
  • Tram 2: Garcia – Mora la Nova/Mora d’Ebre
  • Tram 3: Tortosa – Campredó
  • Tram 4: Campredó – Amposta
  • Tram 5: Illa Gràcia – Deltebre

L’alumnat serà traslladat en autobús al punt de sortida i l’activitat s’iniciarà amb l’entrega i breu explicació d’un material didàctic específicament dissenyat i preparat conjuntament entre el CRP (Centre de Recursos Pedagògics) i els tècnics esportius. Dalt de l’embarcació, estaran acompanyats d’un monitor de rem. Durant el recorregut es ressaltarà la diversitat biològica, cultural i històrica i es treballarà l’adaptació a l’equip, la cooperació i el lideratge. En finalitzar l’activitat, i abans de tornar des del punt d’arribada als centres educatius, l’alumnat repassarà el material didàctic.

Estem molt satisfets de poder ampliar i continuar fent gran aquest projecte i poder apropar novament a aquests 1.300 alumnes el riu des de dins i amb aquest component esportiu tant particular i propi del nostre territori”, explica el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà.

‘Lo riu ens mou’ és un projecte interdepartamental impulsat pels Serveis Territorials dels departaments d’Educació i de Cultura a les Terres de l’Ebre, la Representació territorial de l’Esport en nom d’EsportCat, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i la Federació Catalana de Rem i compta amb el suport de la Delegació del Govern.

En futures edicions, s’incorporaran els centres educatius de les zones de la costa i dels embassaments.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 94

Últimes notícies